Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Kastamonu'da bir kişi, silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da meydana gelen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi İnci Sokağı'ndaki evine giden Satı Mantar'a (22) kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından silahla ateş edildi.

Mantar, başına isabet eden kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi.

Polis, kaçan zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.

- Adana'da iş vaadiyle dolandırıcılık iddiası

ADANA (AA) - Adana'da iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

İddiaya göre, uzman çavuşluktan istifa ederek iş aramaya başlayan Turgay T, tanıdıkları aracılığıyla görüştüğü Mustafa Y'ye, kendisini Büyükşehir Belediyesinde işe yerleştireceği vaadiyle bankadan çektiği 17 bin 500 lirayı verdi.

Turgay T, işe yerleştirilmeyince dolandırıldığı iddiasıyla Mustafa Y'den şikayetçi oldu.

Polis tarafından gözaltına alınan Mustafa Y, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

- Konya'da hırsızlık ve gasp iddiası

KONYA (AA) - Konya'da cep telefonu hırsızlığı ve gasbı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, son bir ay içinde merkez Selçuklu ilçesinde benzer yöntemle gerçekleştirilen cep telefonu hırsızlıklarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Ekipler, yaşları 12 ile 15 arasında değişen çocukların yanına gelen kişinin, hasta annesini arayacağı bahanesiyle cep telefonlarını istediği, konuşurken bir anda gözden kaybolduğunu belirledi.

Karatay ilçesinde cep telefonu gasbedilen kişinin verdiği eşkal doğrultusunda 10 suçtan sabıkalı Satılmış Ç, evinde gözaltına alındı.

Satılmış Ç'nin polislere, "Ben gasp yapmadım, güveni kötüye kullandım, beni niye buraya getirdiniz?" dediği öğrenildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

- Muğla'da uyuşturucu operasyonu

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Menteşe ve Seydikemer ilçelerinde jandarma ekipleri, ormanlık alanda yetiştirilmiş 4 bin 793 kök Hint keneviri ile 45 kilogram esrar ele geçirdi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube müdürlükleri ile Göktepe Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Göktepe Mahallesi'nde ormanlık alanda Hint keneviri yetiştirildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Operasyonda, orman içinde yetiştirilmiş ve boyları yaklaşık bir metre civarında 3 bin 446 kök Hint keneviri ve 45 kilogram kubar esrar ile çapa, su hortumu, gübre ve su motoru ele geçirildi. Olayla ilgili Ş.Ş. gözaltına alındı.

Seydikemer ilçesi Kayacık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda ise bin 347 kök Hint keneviri ele geçirildi. Olayla ilgili H.Y. yakalandı.

Ele geçirilen uyuşturucular, jandarma ekipleri tarafından yakılarak imha edildi.

Gözaltına alınan zanlılar, jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :