Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Yalova açıklarındaki bir gemide Rus uyruklu denizci ölü bulundu

ANKARA (AA) - Yalova'nın Altınova ilçesi açıklarındaki "Evgenly Sokolditsksy" adlı gemide 1. çarkçı olarak görev yapan Rus vatandaşı Andrey Breza ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, dün akşam ilçedeki bir tersaneye tamir ve bakım için gelen ve 2 mil açıkta bulunan Panama bandıralı geminin çalışanları, kıç güverte kısmındaki bankta Breza'nın (53) cansız bedeniyle karşılaştı.

Gemi yetkililerinin durumu bildirmesinin ardından ceset, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Breza'nın cesedinin işlemlerin ardından Rusya Başkonsolosluğu yetkililerine teslim edileceği bildirildi.

- Samsun'da uyuşturucu operasyonu

SAMSUN (AA) - Samsun'un Çarşamba ve Ayvacık ilçelerinde uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürülüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çarşamba ve Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla 2 aydır sürdürülen çalışmalar sonucu uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen sokak satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Çarşamba ve Ayvacık ilçelerinde 63 polisin katılımıyla 7 eve eş zamanlı yapılan baskınlarda Emre A. (18), Barış S. (24), Mehmet Ali Ö. (23), Seçkin D. (28) ve Faruk T. (29) gözaltına alındı. Zanlıların adreslerindeki aramalarda 3 kök Hint keneviri ele geçirildi.
Öte yandan, operasyon kapsamında daha önce yapılan aramalarda da 152 gram esrar ile 2,1 gram sentetik kannabinoid bulunmuştu.

- Van merkezli FETÖ/PDY operasyonu

VAN (AA) - Van merkezli 3 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, bir polis memuru daha serbest bırakıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye maddi menfaat sağladığı, kişisel veri ve özel hayatı ihlal ettiği iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alınan polis memuru emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen polis memuru, Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Van merkezli İstanbul ve Kayseri illerinde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda 5 polis memuru gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 polisten ikisi "terör örgütüne üye olmak", "terör örgütüne eleman sağlamak" ve " terör örgütüne finans sağlamak" suçlarından tutuklanmış, iki polis memuru da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

- Aksaray'da 5 katlı inşaatın çatısından düşen işçi öldü

AKSARAY (AA) - Aksaray'da çalıştığı 5 katlı inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Fatih Mahallesi'ndeki 5 katlı inşaatın onarım işi için çatısına çıkan Afganistan uyruklu Karım Özbek (38), dengesini kaybederek düştü. Ağır yaralanan Özbek, kaldırıldığı Aksaray Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Polisin başlattığı soruşturma sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :