Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Polisten kaçarken kaza yapan araçtan esrar çıktı

ADANA (AA) - Adana'da polisin kontrol noktasından kaçarken refüje çarparak kaza yapan araçta 35 kilogram esrar bulundu.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kontrol noktasında bir araç, polisin "dur" ihtarına uymadı.

Kısa süren takipte refüje çarparak duran araçta, 34 kilo 700 gram esrar ele geçirildi.

Sürücünün gözaltına alındığı bildirildi.

- Antalya'da uyuşturucu operasyonu

ANTALYA (AA) - Manavgat ilçesinde düzenlenen operasyonda 12 kilo 200 gram esrar ele geçirildi.

Ulukapı Mahallesi Araplar Kümeevlerinde ikamet eden Ö.Ş'nin evinin bahçesinde ve dere kenarlarında kenevir yetiştirdiği bilgisini alan Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Çolaklı Karakolu ekipleri, söz konusu adrese operasyon düzenledi.

Şüpheliyi adresinde bulamayan ekipler, burada yaptıkları aramada evin bahçesinde ve alt kısmındaki dere yatağında ekilmiş halde 245 kök kenevir, çalıların arasına gizlenmiş 12 kilo kubar esrar ve 100 gram kenevir tohumu ile 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi.

Daha sonra alıcı gibi davranarak şüpheliye ulaşan ekipler, telefonla ulaştıkları Ö.Ş'yi buluştukları yerde gözaltına aldı.

Zanlının yapılan üst aramasında da 200 gram esrar ele geçirildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

- Balıkesir'de üzerine gardırop devrilen kadın öldü

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de, üzerine gardırop devrilen 77 yaşındaki kadın yaşamını yitirdi.

Plevne Mahallesi Demiryolu Caddesi'nde bir apartmanda yaşayan Rukiye Yılmaz'dan (77) bir süredir haber alamayan komşuları durumu polise haber verdi.

İhbar üzerine eve gelen güvenlik güçleri, içeri girdiklerinde devrilen gardırobun altında kalan yaşlı kadının cesediyle karşılaştı.

İtfaiye ekiplerince bulunduğu yerden çıkarılan ceset, Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Güvenlik güçlerince yapılan incelemede, yaşlı kadının evinde temizlik yaparken gardırobun üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

- İzmir'de uyuşturucu operasyonu

İZMİR (AA) - Bornova ilçesinde düzenlenen operasyonda 16 kilogram esrar ele geçirildi.

İzmir Uyuşturucu ile Mücadele Şube ekipleri, R.Ç. (21) ve A.T'nin (40) doğu ve güneydoğu illerinden temin ettikleri yüklü miktardaki esrarı kente getirecekleri bilgisi üzerine takip başlattı.

Bornova ilçesinde yapılan uygulamada şehirlerarası taşımacılık yapan bir otobüsü durduran ekipler, dedektör köpeği ile yapılan aramada valiz içerisinde 16 kilogram esrar ele geçirdi. Ekipler, valizin sahibi R.Ç. ile birlikte hareket ettiği tespit edilen A.T'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :