Yurtdışındaki Türklerin memleket yolculuğu

Yurtdışındaki Türklerin memleket yolculuğu

Tatillerini Türkiye'de geçirmek üzere yola çıkan yurtdışındaki Türkler, Kapıkule Gümrük Kapısından yurda giriş yapmaya devam ediyor

EDİRNE (AA) - Yaşadıkları ülkelerden tatillerini Türkiye'de geçirmek üzere yola çıkan yurt dışındaki Türkler, Kapıkule Gümrük Kapısından yurda giriş yapmaya devam ediyor.

Almanya'dan Türkiye'ye gelen Ahmet Saman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllık tatilini Kuşadası'nda geçireceğini söyledi.

Memleketinde yakınları ve arkadaşlarıyla görüşeceğini belirten Saman, "Yolculuğumu tek başıma yaptım. Hanımı önceden uçakla gönderdim Türkiye'ye. Ben uçaktan korkuyorum o nedenle arabamla geldim. Bu yıl tatilimiz ramazana denk geldi. Ramazanı da Türkiye'de geçirmek mutluluk verici" dedi.

Saman, yolculuğun genel itibariyle güzel geçtiğini sadece Sırp Sınır Kapısında sıkıntı yaşadığını anlattı.

Fransa'dan gelen Ahmet Turgut ise Sakarya'ya ailesinin yanına gittiğini söyledi. Yurtdışındaki Türklerin tatil için ana vatanına geldiğini anlatan Turgut, "Tatili erken başlatma sebebim Sakarya'da yaşayan annem hasta öte yandan Fransa'da kızım hasta. Acil bir duruma göre geri dönebilirim. Yolculuğumuz güzel geçti herkese hayırlı ramazanlar, iyi tatiller diliyorum" dedi.

Almanya'dan Edirne'ye gelen Mehmet Mirza ise yolculuğunun rahat geçtiğini söyledi.

Vatanına kavuştuğu için mutlu olduğunu aktaran Mirza, "Vatan kokusunu Kapıkule'de aldık. Ramazanı burada geçirmeyi düşündük kısmetse. Ailemizle birlikte ramazanı yaşayacağız. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum" şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :