Yurt içi ve yurt dışından AGD-MGV mezunları Konya'da hasret giderdi

Yurt içi ve yurt dışından AGD-MGV mezunları Konya'da hasret giderdi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Konya Şubesi mezuniyet programı gerçekleştirdi. Yurt içi ve yurt dışından buluşmaya katılan mezunlar hasret giderdi.

AGD Konya Şubesi 19. Mezunlar Buluşması'nı gerçekleştirdi. Arifan Erkek Öğrenci Yurdunda başlayan yoğun program Özel Gençlik İlkokulu'nda verilen mezuniyet yemeği ile devam etti. Çok sayıda mezunun katıldığı programda heyecan dolu anlar yaşandı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve akabinde konuşmalarla devam eden programa Saadet Partisi YİK Üyesi Lütfi Yalman, AGD Genel Başkanı Salih Turhan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Parlak, Metin Yüksel Dinçaslan, AGD Konya Bölge Sorumlusu Ceylani Kılıç, AGD Bölge Başkanı Mehmet Demirel, AGD Genel Merkez üyeleri, AGD Konya Şube yönetiminin yanı sıra çok sayıda mezun katıldı.

agd-mgv-konya-3.jpg

GENÇLİĞİN İRŞADI İÇİN ÇALIŞAN BİR TEŞKİLATIZ

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, programın açılış konuşmasında, "Bugün 19'uncusunu düzenlediğimiz mezunlar buluşmasının sevinci içerisindeyiz. Bugün buraya toplanan bu kalabalığa baktığımızda gönüllerden bir dağ yapmış, gönüllerdeki o hukuku, dostluğu muhabbeti böyle yeşertmiş yıllar boyunca devam ettirmiş 19 yılın böyle güzel bir eserini görüyoruz. Bizlere bu emanetleri aktardığınız için her bir mezunumuza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Elhamdülillah dün gençlerin kalbine dokunuyordunuz bugün belki de sizlerin evlatları torunları olmuş oldu bizlere bu emaneti bıraktınız bizler o gençlerin gönüllerine dokunmaya Rabbimizin rızasını kazanmaya ve yeryüzünde hakim olacak İslam'ın birer neferi bir taşı olma yolunda mücadeleye sizlerin de vesileleri ile devam ediyoruz Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalardan sizlere kısaca bahsetmek istiyorum. Konya'mızda geçmişte sizlerin de gayretleriyle bir temel atıldı. Bugün elhamdülillah o geçmişte yapılan çalışmalar meyvesini verdi. Binalar kuruldu, gençler yetiştirildi. Bugün de aynı şekilde teşkilatımızın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Siyer-i nebi çalışmalarımızla gençlerimize ulaşmaya çalışırken en güzel insanın hayatını gençlerimize aktarırken Mekke'nin fethi programı ile bir duruş sergilemeye devam ederken üniversite çalışmalarımızla bir neslin ifsadı için değil irşadı için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunlarla beraber Arifan yurtlarımız her birinizin gönlünde ayrı bir yer edinir. En güzel seneleriniz bu yurtlarda geçti. Mücadeleniz gayretleriniz oralarda o odalarda o salonlarda konuşuldu. Bugün de Arifan yurdumuzda Dönemi itibari ile YKS kursları ile gençlerimize hizmet etmeye devam ediyoruz geçtiğimiz yıl Bosna-Hersek bölgesinde bulunan Arifan yurdumuzda 250 kadar depremzede kardeşimiz Allah rızası için okuttuk. O bölgelerden gelen kardeşlerimize kucak açtık depremin ilk anından itibaren bölgeye yardımlarımızı sevk ettik gece gündüz çalışmalarımız sürdürdük., Milli Görüş Hareketi ile tanışmış olmak bizlere Allah'ın bir lütfudur. İçinde bulunduğumuz şu dünyada ezilen, zulmedilen ve karanlığa sevk edilen insanlık için bir umut ışığı olan bu hareket içerisinde bulunmak bizlere şeref olarak yeter" ifadelerini kullandı.

mgvagdkonya.jpg

BİZ KARDEŞLER TOPLULUĞUYUZ

Anadolu Gençlik Derneği Konya Bölge Sorumlusu Ceylani Kılıç, AGD'nin bir kardeşlik topluluğu olduğunun altını çizerek şunları kaydetti: "Anadolu Gençlik Derneği olarak bizler kardeşlik topluluğuyuz. Bu kardeşlik hukukunu bozmadan yıllardır düzenlediğimiz bu programlarda kardeşlerimiz ile buluşmaktan dolayı son derce mutluyuz Rabbim bu birlik beraberliğimizi kardeşliğimizi bozmasın. Biz bir ümmet hareketiyiz ümmet hareketi içeresinde her görüşten her mezhepten insanlar olabilir ancak bu durum buzum kardeşlik hukukumuzu bozmadan bilakis kardeşliğimiz artarak devam ettirmesi gerekiyor rabbim birlik beraberliğimiz daim eylesin."

agd-mgv-konya-4.jpg

"TÜRKİYE'Nİ EN KÖKLÜ GENÇLİK TEŞKİLATIYIZ"

AGD Genel Başkanı Salih Turhan ise, "Teşkilatlarımızda çeşitli görevlerde bulunmuş tüm kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum. Bugün burada mezunlarımızla beraberiz. Şunu belirtmek isterim ki mezuniyet üniversite diplomasını almak ile olur fakat biz milli görüş hareketinden mezun olmayı kabul etmiyoruz. Bizim inancımızın gereği olarak daha çok çalışma daha fazla görevlere almaya ahlak ve maneviyatı önceleyerek hız kesmeden çalışımlara devam edeceğiz. Bugün büyük bir gençlik kitlesi ile karşı karşıyayız. Dünyadaki 140 ülkenin nüfusundan daha büyük bir gençlik kitlemiz var. İşte bu gençliğin milli ve manevi değerlere yöneltilmesi gerekir. Bizim böyle bir mesuliyetimiz var. Ancak Müslümanların mücadelesi sadece okuduğumuz dönemler itibari ile sona ermedi mücadelemiz devam ediyor. Kıyamet sabahına kadar devam edecek. Türkiye'de de Dünya'da da mücadele devam ediyor devam edecek. Şu dünyanın etrafına baktığımızda binbir türlü sıkıntılar var binbir türlü problemler var binbir türlü ifsatlar var. Artık ifsatlar çok kolaylaştı çok yaygınlaştı şöyle etrafımıza baktığımda Allah evlatlarımıza çocuklarımıza yardım etsin diye dua ediyoruz. Günümüzde her gün insanları ifsada sürükleyecek yeni gelişmeler yaşanıyor. Bizler Müslümanlar olarak ıslahı da yaygınlaştırmamız gerekiyor. Toplumun bu yanlış gidişine dur diyecek yeni yolları da çalışmaları arttırmak gibi bir vazifemiz var. Hamdolsun çok güçlü bir teşkilatımız var geldiğimiz noktada bugün 49. yılımızın sona erdiriyoruz Mili Gençlik Vakfı 29 Mayıs 1975 tarihinde kuruldu. Bu dönem 49. yılını bitiriyor nasipse 50. yılına gireceğiz. Türkiye'nin en köklü gençlik teşkilatıyız. En berrak gençlik Teşkilatıyız. Tertemiz bir teşkilatımız var" dedi

agd.jpg

"MİLLİ GÖRÜŞ ÇALIŞMALARI KUR'AN VE SÜNNETE DAYANIR"

'Milli Görüş'ün çalışmalarında her zaman Kur'an ve sünneti merkezi aldığını belirten Turhan, sözlerini şöyle tamamladı: "Gençlik Teşkilatımız herkesin parmakla gösterdiği, Milli Gençlik Vakfı bu ülkeye hakkı hakikati, iyiliği güzelliği getiren bir teşkilat olmuştur. Teşkilatımız için kimseye şimdiye kadar bir zarar getirtmedi ifadesini her yerden duyuyoruz ve elhamdülillah devam ediyor. Şu anda Türkiye'nin 81 ilinde 700'den fazla ilçesinde Avrupa'nın 35 ülkesinin 28 tanesinde Balkanlar'da Güney Afrika'da Amerika'da Kıbrıs'ta Türki Cumhuriyetlerde nereye giderseniz gidin ben Milli Gençlik Vakfı Anadolu Gençlik Derneği üyesiyim diyen Hamdolsun milyonlarca insanla karşılaşırsınız. Bizim bu noktadaki yaptığımız mücadele 49 yıl önce başlayan bundan 53 yıl önce Erbakan hocamızın başlattığı Milli Görüş hareketimiz. Milli Gençlik Vakfı Anadolu Gençlik Derneği çalışmalarımızda temeldeki gayemiz Tebliği ve davet çalışmasıdır.

salihturhan.jpg

"KANTARIMIZ KUR'AN VE SÜNNETTİR"

İslam'ın insanlara ulaştırılması hakikat mücadelesinin bütün alanlarda verilmesi nasıl başladıysa bugün de aynı mana aynı ruh ile devam ediyor. Bu çalışmaları yürütürken kantarımız Kuran ve sünnettir. Bunun ötesindeki kantarlar, ölçüler tarifler hepsi bizim için beyhude tariflerdir bu ölçülerden hiçbir zaman vazgeçemeyiz. Çalışmalarımızı yürütürken de hak olanı merkeze alırız. Bir şey Kur'an'a ve sünnete uygunsa onu yaparız uygun değilse de elimizin tersiyle iteriz. Dün bizim için Avrupa birliği ne mana ifade ediyorsa bugün de aynı manayı ifade ediyor. O yüzden çözümün İslam birliği olduğunu savunuruz. Çalışmalarımız dün nasıl başladıysa bugün de aynı şekilde devam ediyor. Faiz bizim hiçbir çalışmamızda bulunamaz bundan sonra da bulunmayacak çünkü bizim ölçümüz Allah'ın koymuş olduğu ölçülerdir. Hakkın yeryüzüne tesis edilmesi için çalışan mücadele eden Türkiye'nin en yaygın en köklü gençlik teşkilatız şükürler olsun. O yüzden çalışacağımız yegane teşkilatımız burasıdır. Çakmaları sahteleri ile değil asıl Milli Görüş, Milli Gençlik Vakfı Anadolu Gençlik Derneği ile çalışmalara gayret etmeliyiz."

mgvkonya.jpg

"HER ZAMAN ÇALIŞMALARDA YER ALMALIYIZ"

Mezun buluşmasında söz alan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Lütfi Yalman ise, "Sözlerimin başında bu mezunlar buluşmasının gerçekleşmesinde emeği olan herkesi kutluyorum, programa katılan mezunlarımıza da Konya'mıza hoş geldiniz diyorum. Ben bu mezunlar toplantısının bütün illerde ve hatta genel merkez bazında yapılması için rahmetlik Adnan Demirtürk kardeşimizi görevlendirdiğimiz zamandan beri söylemiş, uğraşmış, mücadele etmiştim. Konya'da 19. mezunlar toplantımız. Inşallah diğer illerimizde de bu organize edilir diye temenni ediyorum. Cenabıhak bizi insan olarak yaratmış. Bu nimetlerin en büyüklerinden bir tanesidir. İnsan da dahil bütün yaratıklar için genelde kaynak kitaplarımız mahlukat ismini kullanır. Mahlukat ismini kullanmakla beraber insan olmanın verdiği, insan olarak yaratılmanın verdiği birtakım değerler vardır. İnsan fıtratına uygun bir hayat tarzını tercih etmemiz. Bu insan olma nimetinin neticesidir. Ama Cenabıhak bizi Müslüman olmak gibi, iman nasip etmek gibi bir büyük nimeti daha lütfetmiş. Elbette ki bu nimetlerin en büyüğüdür. Ancak gereğini yapmak kaydı şartıyla. Bulunduğumuz her yerde mutlaka bu çalışmaların içerisinde bulunmamız, gayret göstermemiz, çaba sarf etmemiz gerekiyor. Onun için hangi görevde bulunursak bulunalım, hangi vazifede olursa olsun, makam, mevki ne olursa olsun, hiçbirisini dikkate almadan üsluba riayet etmek şartıyla İslam davasını hizmeti ana gaye olarak ele almalıyız bizim milli gençlik vakfımızın ana gayesi hedefi budur. Bugün gençliğimiz büyük bir dejenerasyon içerisinde. Gençlerimiz manevi yönden ağır tahribat altındalar Anadolu gençlik derneği bulunduğu konum itibari bu dejenerasyonu önlemek gençlerimizin yaşadığı ağır tahribatı önlemek adına büyük sorumluluklar düşmektedir. Mezun olan kardeşlerimiz de aynı şekilde çalışmalara destek vererek ülkemize gençliğimize ahlak ve maneviyatı önceleyerek çalışmalarda bulunacak inşallah yeniden büyük Türkiye'yi bu yetişmiş kadrolar ile kuracağız" ifadelerini kullandı.

agdmgvkonyabulusma.jpg

agdmgvkonyabulusmasi.jpg

agdmgvkonyada.jpg

agd-mgv-konya-3.jpgagd-mgv-konya-2.jpgagd-mgv-konya-1.jpg

agdkona.jpg

agdkonya.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.