Yurda bırakılan çocuklara 3 baba

Yurda bırakılan çocuklara 3 baba

Konya'da bir süre önce annelerinin ölmesi ve babalarının da cezaevine gönderilmesi nedeniyle yurda verilen 2 kız çocuğu için babaları olduğunu iddia eden 2 kişi ortaya çıktı.

Konya'da bir süre önce annelerinin ölmesi ve babalarının da cezaevine gönderilmesi nedeniyle yurda verilen 2 kız çocuğu için babaları olduğunu iddia eden 2 kişi ortaya çıktı. Cezaevine giren babalarından sonra küçük kız için babalık davası açmaya hazırlanan kişiden sonra, 2 çocuğun da babası olduğunu açıklayan başka bir kişinin ortaya çıkması kafaları karıştırdı.


 


Konya'da bir süre önce annelerinin ölmesi ve babalarının da cezaevine gönderilmesi nedeniyle yurda verilen 2 kız çocuğu için babaları olduğu iddia edilen 2 kişi ortaya çıktı.


Mart ayının son haftasında, Konya'da eşi Yakup A. (35) tarafından eve geç geldiği gerekçesiyle darp edildiği ileri sürülen Sevda A. (33), ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede ölmüştü. Olaydan sonra anneleri ölen, babaları Yakup A. da cezaevine gönderilen ailenin çocukları Bedia (8) ve Ayşenur (4), Konya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası'na teslim edilmişti.


Olayın duyulmasından bir süre sonra Çocuk Şubesi ve yuvaya başvuran bir kişi, 4 yaşındaki Ayşenur'un babası olduğunu ileri sürerek, çocuğunun kendisine verilmesini istedi. Polis, bu kişiyle ilgili olarak kendilerine yaklaşık 2 ay önce çocuk kaçırma konusunda şikayet geldiğini belirterek, şunları kaydetti: Yakup A. ve Sevda A, küçük kız çocuklarının kaçırıldığı iddiasıyla polise başvuruda bulundu. Yapılan araştırmalarda şu anda Ayşenur'un babası olduğunu iddia eden kişiye ulaştık ve aslında çocuğun anne tarafından bu kişiye verildiğini öğrendik. Söz konusu kişi, Sevda A. ile gayri resmi birlikte olduğu dönemde bir çocuklarının olduğunu ve annesinin çocuğa bakması için kendisine verdiğini ileri sürüyordu.


Ayşenur'un babası olduğunu iddia eden bu ilk kişi babalık davası açmaya hazırlanırken, polisi arayan ve kendisini sıvacı olarak tanıtan başka bir kişinin de, 2 çocuğun babası olduğunu belirtmesi, kafaları karıştırdı. Gerçek babalarının kendisi olduğunu ifade eden bu kişi de, Bedia ve Ayşenur'un kendisine verilmesini istedi. Anneleri öldükten, babaları da cezaevine girdikten sonra ortada kalan ve yuvaya bırakılan 2 çocuğun gerçek babaları olarak bildiklerinden ayrı 2 babalarının daha ortaya çıkması yakınlarını da şaşırttı.


Cezaevindekinden sonra ortaya çıkan her iki babanın da dava açacakları, yapılacak DNA testlerinden sonra Bedia ve Ayşenur'un gerçek babalarının belirleneceği bildirildi.