Yunanlı iş adamından şehit ailesine yardım

Yunanlı iş adamından şehit ailesine yardım

Türk ortağıyla kurduğu şirketle yerli taksimetre üretmeye başlayan Yunanlı iş adamı Vamvatiras, FETÖ darbe girişimi sırasında şehit edilen 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım'ın babasına ticari taksi hediye etti- Vamvatiras:- "Mustafa Kemal Atatürk'ün doğ

İSTANBUL (AA) - Türkiye'de 100 milyon avroluk yatırım yapan Yunanlı iş adamı Dimitris Vamvatiras, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit edilenlerin en genci olarak kayda geçen 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım'ın babasına ticari taksi hediye etti.

Yunanlı iş adamı Vamvatiras, Türk ortağıyla kurduğu Atak Taksimetre adlı şirketle, İstanbul Bağcılar'da yerli taksimetre üretmeye başladı. Şirketin geliştirdiği ürün, Maltepe Cevahir Otel'de düzenlenen ve çok sayıda taksi bayisi temsilcisi ile taksicinin katıldığı toplantıda tanıtıldı.

Toplantı, Türkiye'deki terör saldırısında şehit düşen vatandaşlar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İş adamı Vamvatiras, sahneye davet ettiği 15 Temmuz kalkışmasının en genç şehidinin babası Bahattin Yıldırım'a bir ticari taksi hediye etti.

- Avrupa teknolojisini Türkiye'ye taşıdık

Dimitris Vamvatiras, yaptığı konuşmada, çok kısa sürede Türkçe öğrenmeye çalışacağını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Vamvatiras, Selanik'te doğduğunu aktararak, "Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu topraklarda dünyaya geldim. Avrupa'da ve Afrika'da 2 ayrı firmam var. Yunanistan ve Türkiye'nin çok benzerlikleri var. Bu nedenle evimdeymiş gibi hissediyorum. Türkiye'de çok kaliteli taksimetreler üreteceğiz. Avrupa teknolojisini Türkiye'ye taşıyacağız. Kolay kullanımlı özelliklere sahip taksimetreleri hedefledik. Devamlı kendimizi güncelleyerek, yeni ürünlerle size hizmet vereceğiz. Amacımız, sizin isteklerinize yaklaşmaktır. Satış sonrası da hizmet vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

- Türkiye'ye güven sürüyor

Şirketin CEO'su İlbeyi Beyaz da ülkesi için çalışan bir kişi olduğunu dile getirerek, şirketi kurmaktaki amaçlarının Avrupa standartlarını Türkiye'ye taşımayı istemeleri olduğunu söyledi.

Sektörde, rekabetçi bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Beyaz, şunları kaydetti:

"Bu nedenle ileri teknolojik özelliğe sahip bir ürünle piyasaya girdik. Türkiye'nin bu zor döneminde ülkemize yatırımda bulunan ortağım Dimitris Beyefendiye teşekkür ediyorum. Sizlere yüzde yüz Avrupa teknolojisini ve ürün teknolojisi hizmeti vererek, Allah'ın izniyle en iyi pazar payını almaya çalışacağız. Sadece Türkiye'yle sınırlı kalmayacağımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Dimitris kardeşimle yaptığımız iş anlaşmasında, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerinde de Atak markasıyla taksimetre pazarında olacağız müjdesini veriyorum. Türk Cumhuriyetlerinde ve Ortadoğu ülkelerinde bir Türk markasıyla hizmet verebileceğimizden dolayı çok mutluyum."

- Genç şehidin doğum günü

Şehit babası Bahattin Yıldırım ise bir daha 15 Temmuzların yaşanmamasını arzuladığını belirterek, çocuk ismini duyduğunda duygulandığını anlattı.

Oğlunun doğum günü olması nedeniyle duygularına hakim olamayan Yıldırım'ı katılımcılar, ayakta alkışladı.

Yıldırım, oğlunun dışarıya çıktığında, market kuyruklarındakileri görünce, "Baba bunlar bu erzakların bitmeyeceğini mi sanıyor" dediğini anlatarak, "Biraz daha ileri gittikten sonra 'baba koyalım' dedi. Öyle bir koyuyordu ki sanki melekler o merminin önüne uçarak götürüyordu. Arkadaşını buldum sonra, 'oğlumu en son sen görmüştün, sana ne dedi' diye sordum. Arkadaşı, 'bana sen vatan hainisin' dediğini söyledi. Niye vatan için gelmemişsin diye. Bu vatan için değil bir Halil İbrahim, binlerce Halil İbrahim'im olsa veda ederim. Çünkü bu vatan, bizim vatanımızdır. Herkes gelip Türkiye'ye sığınabilir ama Türk halkının sığınacağı yer yoktur." ifadelerini kullandı.

Kendisine hediye edilen taksinin anahtarını Vamvatiras'tan alan Yıldırım, bundan sonra hayatını taksicilik yaparak sağlayacak.

- Taksimetrede yeni dönem

Yeni bir model konseptiyle, herhangi bir otomobil tipine monte edilebilen ayna ve klasik model şeklinde tasarlanan taksimetreler, taksi şoförünün her türlü ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Avrupa teknolojisi kullanılarak üretilen ve GPS, vardiya butonu, fatura yazıcısı ve acil durum butonu özelliklerine sahip yerli taksimetreler, taksicilerin işini kolaylaştıracak.

Taksici yeni ürünle, taksimetrenin gösterdiği ücreti zaman kaybetmeden fişini keserek yolcusuna verebilecek. Üründe gemicilerin kullandığı GPS sistemi kullanıldığı için, takside elektrik akımı kesilse dahi 24 saat boyunca sinyal vermeyi sürdürüyor. Bu sayede, yaşanacak olumsuz bir durum sonucunda sistem, şoföre ulaşmayı kolaylaştıracak. Ayrıca, plaka sahipleri, şoförünü internet üzerinden gün boyunca izleyebilecek.

Basılmadığı zaman aracın hareket etmemesini sağlayan vardiya butonu özelliğiyle de mal sahipleri, şoförlerin vardiyaları, harcamaları, gelirleri gibi doğru ve genel bilgileri izleyerek saklayabilecek.

Uzun yıllar taksici dizisinde oynayan ve "tırın tırın Sinan" lakabıyla bilinen Levent Ülgen'in marka yüzü olduğu ürün, Türk Cumhuriyetlerinde ve Ortadoğu ülkelerinde de pazarlanacak.

Dev Türk bayrağı önünde toplanan katılımcılar, teröre tepki göstererek fotoğraf çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :