Yunanistan'dan 2 milyar avro borç geri ödemesi

Yunanistan'dan 2 milyar avro borç geri ödemesi

Yunanistan, ESM'e 2 milyar avroluk kredi borcu geri ödemesi yaptı

BRÜKSEL (AA) - Yunanistan, Avrupa İstikrar Mekanizması'na (ESM) 2 milyar avroluk kredi borcu geri ödemesi gerçekleştirdi.

Finansman sorunu yaşayan Avro Bölgesi ülkelerine gerekli mali desteği sağlamak üzere kurulmuş olan Lüksemburg merkezli ESM Başkanı Klaus Regling, Yunan hükümetinin 2 milyar avroluk kredi borcu geri ödemesi yaptığını açıkladı.

Regling, Yunanistan'ın geri ödemeyi vadesinde gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, "Bu durum, Yunanistan'ın güvenilir bir sözleşme ortağı olduğunu ortaya koyuyor. Geri ödeme, Yunan bankacılık sektörünün yeniden yapılandırma sürecinin yolunda gittiğine işaret ediyor. Yunanistan'la kurtarma programının devamında beraber çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Yunanistan'ın toplamda 86 milyar avroluk 3'üncü Kurtarma Programı çerçevesinde ESM, Yunan bankalarının sermaye yeterliliğini artırmak için 25 milyar avro kaynak ayırmıştı. Yunan bankalarına bu kaynaktan 5,4 milyar avro kredi sağlanmıştı. Yunanistan, bu krediyle Yunanistan Milli Bankası (NBG) ve Piraeus bankalarının sermaye yeterliliklerini yükseltmişti. Kreditörler, NBG'nin sermaye yeterliliğinin artırılmasında şart olarak sahip olduğu Finansbank'ın satışını ve satış gelirinin kredi borcu geri ödenmesinde kullanılması koşulunu getirmişti. Yunanistan'ın yaptığı bu geri ödemeyle kredi şartı yerine getirilmiş oldu.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :