Yunanistan'da kabinede değişiklik

Yunanistan'da kabinede değişiklik

Başbakan Çipras, kabinede özellikle ekonomi yönetiminde yeni isimlere yer verdi

ATİNA (AA) - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, borç krizindeki ülkenin kreditörleriyle kemer sıkma reformlarına ilişkin yoğun müzakerelerin sürdüğü dönemde kabinede değişikliğe gitti.

Yapılan açıklamaya göre, SYRIZA-ANEL Hükümetinde sadece dört bakanın koltuklarını korudukları görülürken, başta ekonomiye ilişkin bakanlıklar olmak üzere pek çok bakanlıkta kabine içi değişiklik gerçekleşti.

Kabinede ayrıca bakan, bakan vekili ve yardımcısı olmak üzere 15 yeni isim görev aldı, 11 isim ise ayrıldı.

Ekonomi, Çalışma ve Enerji bakanlıklarında değişikliğe gidilirken, ülkenin kreditörleriyle müzakerelerde ön plandaki isimlerden Maliye Bakanı Efklidis Çakalotos görevini korudu.

Ayrıca, Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Hristos Spritzis ve hükümetin küçük ortağı ANEL'in Lideri, Savunma Bakanı Pannos Kamenos aynı görevde kalan diğer isimler oldu.

Din dersi müfredatıyla ilgili kiliseyle sorun yaşayan Eğitim, Araştırma ve Din İşleri Bakanı Nikos Filis'in yerine ise İstanbullu Rum olan Profesör Kostas Gavroglu görev aldı.

Bu hafta içinde açıklanan 5 yeni bakanlık için ise halihazırda kabinede bulunan isimler tercih edildi.

Bakan vekili ve yardımcıları ile 48 üyeden oluşan kabinede, kadın sayısı 8 olurken, ANEL Partisi'ne mensup üyelerin sayısı da 5'ten 7'ye yükseldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :