Yunanistan'da emekliler maaş kesintilerini protesto etti

Yunanistan'da emekliler maaş kesintilerini protesto etti

ATİNA (AA) - Yunanistan'ın başkenti Atina'da emekliler, maaşlarında yapılan kesintileri protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi.Kotzias Meydanı'nda biraraya gelen binlerce emekli, "Haraç...

ATİNA (AA) - Yunanistan'ın başkenti Atina'da emekliler, maaşlarında yapılan kesintileri protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi.

Kotzias Meydanı'nda biraraya gelen binlerce emekli, "Haraç ve kesintilere hayır, emeklilik maaşlarımıza zam yapılsın", "Boyun eğmeyeceğiz, tek yol mücadele" şeklinde sloganlar atarak Çalışma Bakanlığı'na yürüdü. Burada, emeklileri temsilen bir grup, Çalışma Bakanı Panos Skurletis ile görüşerek taleplerini iletti.

Emekliler daha sonra Maliye Bakanlığına yürüyüşe geçti. Bir süre slogan atan göstericiler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Antonis Samaras başbakanlığındaki hükümet döneminde, mali krizle mücadele çerçevesinde çıkarılan yasalar, birçok iş kolunun yanı sıra emeklileri de etkiliyor. Ülkede bin avronun üzerindeki emekli maaşlarında yüzde 20'ye varan kesintiler yapılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :