Yunanistan'a kaçıyorlardı! HDP Konya İl Eş Başkanı Songül Çetin tutuklandı

Yunanistan'a kaçıyorlardı! HDP Konya İl Eş Başkanı Songül Çetin tutuklandı

Yunanistan tarafından geri itilen Konya HDP İl Eş Başkanı Songül Çetin ve eski HDP çalışanı Erol A. Edirne'de düzenlenen operasyonla yakalandı. Terör suçundan aranan Songül Çetin ve Erol A. tutuklanarak cezaevine gönderildi

Yunanistan’a kaçmak isteyen PKK/KCK Terör Örgütü mensubu 2 şahıs, Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerden birinin Konya HDP İl Eş Başkanı Songül Çetin, diğerinin eski HDP çalışanı Erol A. olduğu belirlendi.

PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi maksadıyla yürütülen operasyonda, "terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçundan aranan Konya HDP İl Eş Başkanı Songül Ç. ve eski HDP çalışanı Erol A. tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi maksadıyla, Edirne İl Jandarma Komutanlığınca, PKK/KCK terör örgütü mensubu 2 şüphelinin, Yunanistan tarafından geri itildiğine (deport) yönelik istihbarı bilgi alındı. Bu kapsamda, 29 Haziran'da Uzunköprü ilçesi Eskiköy yol ayrımında icra edilen operasyonda, Konya Selçuklu'da bulunan HDP binasının eski çalışanı ve parti üyesi Erol A. ve Konya HDP İl Eş Başkanı Songül Ç. yakalandı.

PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propaganda yapmak suçlarından haklarında dosya bulunan Erol A. ve Songül Ç., adli işlemlerini müteakip sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.