Yunan gazetecilere Trakya tanıtılıyor

Yunan gazetecilere Trakya tanıtılıyor

TRAKYAKA ile Atina Kültür ve Tanıtma Müşavirliği işbirliğiyle Trakya bölgesini tanıtmak amacıyla Yunan gazeteciler için gezi düzenlendi

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ile Atina Kültür ve Tanıtma Müşavirliği işbirliğiyle Trakya bölgesini tanıtmak amacıyla Yunan gazeteciler için gezi düzenlendi.

Gezi kapsamında Tekirdağ'a gelen kafile, tarihi Rakoczi Müzesini ve tarihi evleri gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge kültürünü, örfünü, adetini tanıtmak için Atina Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile etkinliği düzenledikleri söyledi.

Gezinin 3 gün süreceğini aktaran Şahin, "Yunanistan ulusal basınında görev yapan gazetecilere yönelik gezimiz 3 gün sürecek. Bugün gezi kapsamında Tekirdağ'daki Rakoczi Müzesini gezdik Yunan dostlarımızla. Yarın Kırklareli ve Edirne'ye geçeceğiz. Oranın kültürel değerlerini dostlarımıza tanıtacağız." dedi.

Öte yanda gezi için Tekirdağ'a gelen gazeteci Lemonia Vasvani de Türkiye'nin kültürel değerlerine, örflerine adetlerine çok bağlı bir ülke olduğunu ifade etti.

Vasvani, Türkiye'nin gezilecek çok yeri olduğunu belirterek "Türkiye çok ama çok güzel bir ülke. Tıpkı cennet gibi. Trakya bölgesi de örfüne, geleneğine, adetlerine bağlı bir bölge. Umarım gezimizi genişletiriz. Türkiye'nin güzel olan tüm yerlerini görme şansı buluruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :