Yunak Kaymakamı Akbulut'tan ikinci dalga uyarısı

Yunak Kaymakamı Akbulut'tan ikinci dalga uyarısı

Yunak Kaymakamı Akbulut, normalleşme sürecinde havaların ısınmasıyla çarşıda, sokakta, parkta ve alış veriş merkezlerinde sosyal mesafeyi hiçe sayan ve sosyal izolasyonu gevşeten vatandaşları uyararak yeniden yasaklı dönem için ilk sinyali verdi

Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, normalleşme sürecinde havaların ısınmasıyla çarşıda, sokakta, parkta ve alış veriş merkezlerinde sosyal mesafeyi hiçe sayan ve sosyal izolasyonu gevşeten vatandaşları uyararak yeniden yasaklı dönem için ilk sinyali verdi. Maske ve sosyal mesafe gibi hayati tedbirler konusunda ihmallerin yaşandığını dile getiren Akbulut, Yunak halkından daha duyarlı olmalarını istedi. Kaymakam Akbulut Konya genelinde vaka sayılarında görülen artışın ardından ise uyarılarını peş peşe sıralayarak Yunak halkından isteklerini şöyle dile getirdi:

Maske Nasıl Kullanılır ve Nasıl Takılmalı

Koronavirüsten korunmak için takılan maskeler hakkında uyarıda bulunan Kaymakam Akbulut , vatandaşlar tarafından maske kullanımında yapılan hatalara değindi. Akbulut, maske çeneye değil , ağız ve burunu kapatacak şekilde kullanılması aksi halde maske kullanmanın da gereksiz olduğuna dikkat çekti.Maske kullanımıyla ilgili ciddi hataların olduğunu belirten Akbulut, “Maske ağzı, çeneyi ve burnu tam olarak kaplamalı. Burun dışarıdayken maske kullanılmasının mantığı yok. Maske çıkartılırken ortasına dokunarak çıkartılması da virüsü ele bulaştırır. Maske ipçiklerinin olduğu kısımdan çıkarılarak atılmalıdır” dedi.

“Market ve Kahvehanelerde Sosyal Mesafeye Dikkat” Yunak halkına seslenen Kaymakam Akbulut, yeni tip koronavirüs salgınının önlenmesi için alınan tedbirlerin aşama aşama aldırılarak kontrollü sosyal hayata geçişin başladığına dikkat çekerek, “Kıymetli vatandaşlarımız, koronavirüs salgını ile mücadelede, yeni bir döneme giriyoruz. Artık, kontrollü sosyal hayat dönemindeyiz.Lütfen rehavete kapılmayalım, tedbiri elden bırakmayalım. Maske takmaya, sosyal mesafeye ve el temizliğine dikkat edelim” dedi.

Bundan sonraki süreçte, bugüne kadar yapılan fedakârlıkların da göz önüne alınarak adım atılması ve kontrollü sosyal hayatı önceleyerek, bireysel korunma tedbirlerine dikkat edilmesini isteyen Kaymakam Akbulut, maske kullanımı, sosyal mesafeye riayet ve el hijyeni gibi bireysel önlemlerin hassasiyetle uygulanmaya devam edilmesi ile elde edilen başarının kalıcı hale getirilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Kaymakam Akbulut, kontrollü sosyal hayatın başlamasıyla birlikte rehavete kapılmadan; market, alışveriş merkezi, lokanta, park/piknik alanları, mesire yerleri, berber, kuaför, pazar yeri, cadde ve sokak gibi dış mekânlarda maske kullanma ve mesafe kurallarını uygulamaktan asla vazgeçilmemesi uyarısında bulundu.

İlçeye Hastalık Girmeden Önlem Alalım 

Kaymakam Akbulut, normalleşme sürecindeki koronavirüste vaka sayılarındaki artışa ilişkin, "Önemsemezsek ve önlem almaz isek tekrar ikinci bir dalga yaşayabiliriz. O yüzden ilçemize hastalık gelmeden önlem alalım" açıklamasında bulundu.

Akbulut, toplum olarak önlem almak gerektiğini ifade ederek, "Bir çok il ve ilçede özellikle de Konyamızda yükselişte olan salgın rakamlarından kendimize bir pay çıkarmamız gerekiyor.Bu rakamlardan 'korkalım, panikleyelim' demiyorum; ama önlem almalıyız. 'Evde kal', 'maske tak', 'mesafeye uy' derken toplum yoruldu. Bunu biliyorum.Bizler, yöresel olarak geleneklere, ziyaret kültürlerine, sıcak ilişkilere, yakın temasa alışık toplumlarız. Ama pandemi sürecinde bu alışkanlıkların yarar değil, zarar getireceğini bilmek zorundayız. Gençler olarak belki Kovid-19 hastalığını rahat bir şekilde atlatıyor olabiliriz. Ama, bulaştırdığımız yaşlılarımız, annelerimiz, babalarımız bu hastalığı çok ağır atlatacaktır. Belki de bazılarını kaybedecek duruma gelebileceğiz. Bu anlamda tüm gençlerimize özellikle sosyal alanlarda, alışveriş alanlarında çok dikkatli sosyal izolasyon kuralına uymalarını öneriyorum" dedi.

yunakkk.jpg

Önlem alındığı takdirde korkulacak bir şeyin olmadığının altını çizen Akbulut, “Bizlere düşen bireysel sorumluluklar var. Sağlıklıyım, hastalığım yok, gencim, istediğim gibi gezerim bu hastalık bana bir şey yapmıyor ,maske takmam taksamda çeneme takarım' gibi düşünceler doğru olmayabilir.Çünkü herkesin nasıl bir bağışıklık sistemi olduğunu bilmiyoruz. İkincisi öyle bile olsa başkasına zarar verebileceğimiz için kul hakkına girmiş oluyoruz" diye konuştu.

Konya'da günlük 5 ila 8 arasında değişen koronavirüs vaka sayısı son bir haftada 100'ün üzerine çıktı. Bu endişe verici gelişmenin ardından ildeki tüm hastaneler pandemi hastanesi ilan edildi. Öte yandan Konya’da yapılan genel uygulamalar sırasında başta maske kullanımı olmak üzere sosyal mesafe kuralına uyumun son derece az olduğu gözlendi. Hafta sonunda park ve açık alanlardaki doluluk oranının ise vaka artış sayısında ciddi bir etken olduğu belirtildi.

Etiketler :