Yüksel Et’den büyük yatırım

Yüksel Et’den büyük yatırım

Yüksel Entegre Et Tesisi yöneticileri, 16 Şubat’ta gerçekleştirilecek açılış öncesi basın mensuplarıyla tanıtım toplantısında bir araya geldi.

Yüksel Entegre Et Genel Müdürü Nevzat Yüksel, 50 kişi ile hizmet veren tesislerinde günlük 500 büyük baş ve 2 bin küçükbaş kesim kapasitelerinin bulunduğunu söyleyerek, “15 bin metrekarelik alan üzerinde bulunan 5 bin metrekarelik tesisimiz yaklaşık 10 milyon Euro’ya mal oldu” dedi. Yüksel Entegre Et Tesisi yöneticileri, 16 Şubat’ta gerçekleştirilecek açılış öncesi basın mensuplarıyla tanıtım toplantısında bir araya geldi.

yuksel-et--(5).jpg

Tatlıcak Mahallesi Tozlu Sokak’ta yer alan bütünleşmiş tesiste düzenlenen toplantıya Yüksel Entegre Et Genel Müdürü Nevzat Yüksel, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet ve Ahmet Yüksel ile gazeteciler katıldı. Firmanın geçmişi hakkında gazetecilere bilgiler veren Genel Müdür Nevzat Yüksel, “1956 yılında Ahmet Yüksel tarafından kurulan Deri Grubu şu anda ham deri alım satımına devam ediyor. Manisa Kula’da deri fabrikamız, Ereğli Yolu üzerinde de çiftliğimiz ve tarım arazimiz bulunuyor. Bu yatırımımıza 2015 yılında başladık ve 2,5 yılda tamamladık. 15 bin metrekarelik alan üzerinde bulunan 5 bin metrekarelik tesisimiz yaklaşık 10 milyon Euro’ya mal oldu. Tesisimizde 50 kişi istihdam ediyoruz. Günlük 500 büyük baş, 2 bin küçükbaş kesim kapasitemiz bulunuyor. Tamamen fason kesim hizmet veriyoruz” dedi.

yuksel-et--(13).jpg

Tesislerinin son teknolojik ekipmanlarla donatıldığını söyleyen Yüksel, “Burası besicilere, vatandaşa ve kasaplara hizmet etmek üzere kurulmuş bir müessese. Belirli sınırlar dâhilinde tesisimizde yüzde 50 IPARD desteği var. Yaklaşık 20 gündür deneme kesimlerimizi bitirdik. 16 Şubat’ta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’mız Ahmet Eşref Fakıbaba ve protokolün katılımıyla açılışımızı yapacağız. Tesisimizde herhangi bir et üretimi ve ileri işlem yok. Konya’da buna benzer 6 tane tesis var ve 5 tanesi bu işi yapıyor. Sadece bu işi yapan bir tesis olmadığı için şehir merkezinde bu tesisi kurduk. Tesisimizde hayvanı kestikten sonra 24 saat soğuk hava deposunda bekletiyoruz ve sonrasında eti ve yan ürünleri sevk ediyoruz. Konya dışına da kesim yapıyoruz” diye konuştu. Ferit Hepokur – Memleket