Yüksekova'nın "özel" kahramanları

Yüksekova'nın "özel" kahramanları

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çukur kazıp barikat oluşturan teröristlere yönelik olumsuz hava koşullarına rağmen çalışma yürüten güvenlik güçlerine, operasyon sonrası rahat bir ortamda dinlenmeleri için her türlü imkan sağlanıyor- Güvenlik görevlisi E.K

HAKKARİ (AA) - Yüksekova'da terör operasyonuna katılan güvenlik güçlerinin rahat edebilmesi için her türlü imkan sağlanıyor.

Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonda ilçede bine yakın evde arama yapıldı. Ev ve sokaklarda tespit edilen el yapımı patlayıcılar kontrollü şekilde imha edildi, teröristlerce açılan çukurlardan 29'u kapatıldı, 56 barikat kaldırıldı.

İlçedeki sivil halkın zarar görmemesi için oldukça titiz davranan güvenlik güçleri, 16 gün önce başlayan operasyonda şimdiye kadar 86 teröristi etkisiz hale getirdi.

- Her türlü imkan sağlanıyor

Terör örgütü PKK mensuplarına karşı canları pahasına görev yapan güvenlik güçleri, gece gündüz demeden yürüttükleri operasyonların yorgunluğunu kaldıkları yerlerde en iyi şekilde sunulan imkanlarla atıyor.

Operasyon dönüşü ihtiyaçlarını gideren güvenlik güçleri, ardından da özel hazırlanmış dörder kişilik odalarda dinlenme imkanı buluyor.

- "Bu vatan kolay kazanılmadı"

Güvenlik görevlisi E.K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyona katılan görevliler için iyi bir planlama yapıldığını, personelin dörder kişilik odalarda kaldığını söyledi.

Operasyon birliklerinin sunulan imkanlar konusunda herhangi bir şikayeti olmadığını belirten E.K, "Bunun yanında iaşe ihtiyaçları ve kumanyalar daha önceden ayarlandı. Yemeklerimiz günde üç öğün düzenli bir şekilde çıkıyor. Düzenli ve sıcak yerlerde kalıyoruz. Türkiye'nin birçok ilinden bize çeşitli ikramlar gönderiliyor. Allah hepsinden, devletimizden razı olsun." diye konuştu.

Operasyonun büyük bir kararlılıkla sürdüğünü, bu zor görevi fedakarca ve gönüllü yürüttüklerini aktaran E.K, şunları kaydetti:

"Biz vatanımıza sahip çıkmak zorundayız. Geriye dönüp bakıldığında çok kan dökülmüş. Biz de vatanımızı, kanımızı vererek koruyacağız. Allah'ın izniyle şer şebekelerine izin vermeyeceğiz. Vatanımızı, milletimizi kimseye bırakmayız. Bu vatan kolay kazanılmadı. Kanımızın son damlasına kadar da mücadele etmeye hazırız. Mücadelemiz sürecek, inşallah Yüksekova'yı da halledeceğiz. Başka bir yer çıkarsa oraya da gideceğiz. O tehlikeleri de bertaraf ederiz. Halkımızın duasıyla daha güzel günler bizi bekliyor. Allah vatanımızı, milletimizi korusun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :