Yüksek yargı üyelerine tutuklama

Yüksek yargı üyelerine tutuklama

Anayasa Mahkemesi üyeleri Altan ve Tercan, HSYK üyeleri Şen, Berberoğlu, Özçelik, Işık ile eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ertuğrul, eski HSYK Başkanvekili Hamsici'nin de aralarında bulunduğu 112 hakim, savcı ve yüksek yargı üyesi tutuklandı

ANKARA (AA) - Anayasa Mahkemesi üyeleri Alparslan Altan ve Erdal Tercan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri Mahmut Şen, Ahmet Berberoğlu, Mustafa Kemal Özçelik, Şaban Işık ile eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin de aralarında bulunduğu 112 hakim, savcı ve yüksek yargı üyesi tutuklandı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilenlerden gözaltına alınan 113 yüksek yargı üyesi, hakim ve savcı savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliklere sevk edilmişlerdi.

Şüpheliler, "FETÖ-PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgütün yargı ayağını oluşturmak suretiyle örgütün eylemlerine iştirak ettikleri" iddiasıyla sorgulandı.

Nöbetçi hakimliklerde işlemleri tamamlanan şüphelilerden aralarında Anayasa Mahkemesi üyeleri Altan ve Tercan, HSYK üyeleri Şen, Berberoğlu, Özçelik, Işık ile eski HSYK Başkanvekili Hamsici'nin de bulunduğu 112 hakim, savcı ve yüksek yargı üyesi tutuklandı.

Gözaltına alınanlardan biri, ileri derece astım hastası olması nedeniyle, adli kontrol kararı alınarak serbest bırakıldı.

Bu arada, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarına onama kararını veren eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul ile eski Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam hakkındaki tutuklama kararı da Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Sezer Söylemez tarafından verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :