Yük Sertifikasyonu Testleri Sempozyumu

Yük Sertifikasyonu Testleri Sempozyumu

TÜBİTAK SAGE tarafından düzenlenen ve Türksat AŞ'nin iletişim sponsoru olduğu sempozyum, 1-2 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek

ANKARA (AA) - TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından düzenlenen ve Türksat AŞ'nin iletişim sponsoru olduğu "Yük Sertifikasyonu Testleri Sempozyumu", 1-2 Kasım'da Ankara'da yapılacak.

Türksat AŞ'den yapılan açıklamada, kurumun, TÜBİTAK SAGE tarafından bu yıl 1-2 Kasım'da ikincisi düzenlenecek "Yük Sertifikasyonu Testleri Sempozyumu"na iletişim sponsoru olarak destek vereceği belirtildi.

Türkiye'den ve dünyadan deneyimli test pilotlarının da katılacağı sempozyumla savaş uçağı, helikopter, insansız hava araçları gibi milli mühimmatların sertifikasyon çalışmaları ele alınarak, yük sertifikasyonu metotlarının ortaya konulacağı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sempozyumda, yük sertifikasyonu testleri alanında çalışan uzman kişiler, seçkin temsilciler, yurt dışından konuklar, savunma sanayisi kuruluşlarının yöneticileri ve sektörün ileri gelenleri bir araya gelecek. Yük sertifikasyonu testlerine yönelik teorik ve uygulamadaki bilgilerin paylaşılıp tartışıldığı bir ortam oluşturulacak. Bu sayede her yıl SAGE öncülüğünde düzenlenmesi planlanan sempozyumun, sektörde birliktelik oluşturması ve sektöre yön vermesi de hedefleniyor."

Açıklamada, Türkiye'nin ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A ilgili düzenlenecek oturumda projede gelinen son durumla ilgili projenin paydaş kurumlarının yöneticileri tarafından sunumlar yapılacağı ifade edildi.

Türksat'ın misafiri olarak Ankara'ya gelen Suriyeli Kozmonot Muhammed Ahmed Faris'in de sempozyumda uzayla ilgili deneyimlerini meraklılarıyla paylaşacağı vurgulanan açıklamada, sempozyumun Türksat Tanıtım Kanalı'ndan iki gün canlı yayınlanacağı belirtildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :