YTB Başkanı Köse, Suriyelilere yönelik çalışmaları BM’de anlatacak

YTB Başkanı Köse, Suriyelilere yönelik çalışmaları BM’de anlatacak

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Mehmet Köse, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından 17-18 Ekim'de...

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Mehmet Köse, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından 17-18 Ekim'de Cenevre’de düzenlenecek olan “The Global Compact on Refugees” başlıklı toplantıda konuşacak.

YTB'den yapılan yazılı açıklamada, YTB Başkanı Mehmet Köse'nin, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından 17-18 Ekim'de Cenevre’de düzenlenecek “The Global Compact on Refugees” başlıklı toplantıya davet edildiği belirtildi.

Toplantıda, insani yardımda Türkiye modeli ve Suriyeli öğrencilere yönelik yükseköğretim alanında Türkiye'de yürütülen çalışmaların gündeme getirileceği aktarıldı.

YTB Başkanı Köse'nin, toplantının eğitimle ilgili “Meeting Needs And Supporting Communities” başlıklı paneline katılacağı ve panelde Suriyeli öğrencilere yapılan çalışmaları anlatacağı kaydedildi.

Açıklamada, “İnsani Yardımda Türkiye Modeli”nin tanıtılması ve paylaşılmasının, meselenin hem insani boyutu hem de güvenlik ve kalıcı istikrar vadetmesi bakımlarından oldukça önemli olduğu vurgulanırken yürütülen çalışmaların dünya kamuoyu ile paylaşılmasın da Türkiye'nin meseleye ilişkin söz sahibi pozisyonunu göstermesi açısından da son derece dikkat çekici olarak değerlendirilebileceğine işaret edildi.

Bu kapsamda Suriyeli misafirlere ev sahipliği yapan Türkiye'nin yükseköğretim alanında yürüttüğü çalışmaların iyi uygulama örneği olarak paylaşılacağı ve bu alandaki tecrübenin aktarılacağı panelin, Türkiye’nin insanı yardım alanında getirdiği yeni yaklaşımın ve insani yardımda Türkiye modelinin de aktarılacağı bir platform olacağına değinildi.

Türkiye, "Suriye Bursları" adı altında Suriyeli öğrencilerin eğitimine destek, üniversitelere kayıtlı Suriyeli öğrencilere getirilen harç muafiyeti, danışmanlık hizmetleri ve eğitim materyalleri desteklerine kadar pek çok farklı alanda çalışmalar yürütüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler