YSK'nın adaylık başvuru detayları Resmi Gazete'de

YSK'nın adaylık başvuru detayları Resmi Gazete'de

31 Mart'ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) gelen açıklamaya göre, siyasi partiler ve bağımsız adaylar için adaylık başvuru süreci belirlendi. İşte detaylar...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta düzenlenecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adaylık başvurularına ilişkin önemli detayları içeren bir kararını Resmi Gazete üzerinden duyurdu. Yayımlanan karara göre, büyükşehirlerde siyasi partilerin aday listeleri ile bağımsız adayların başvurularında uyulması gereken yöntemler belirlendi.

Büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkanlığı için listelerini il seçim kurullarına, siyasi parti ilçe başkanlıkları ise belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri için aday listelerini ilçe seçim kurullarına, alındı belgesi karşılığında taşınabilir bellekte ve üç nüsha halinde kağıt ortamında en geç 20 Şubat Salı günü saat 17.00'ye kadar teslim etmekle yükümlü olacaklar.

Bağımsız adaylar ise seçilme yeterliliklerini taşıdıklarını gösteren belgeleri ve devlet memurunun brüt aylığı olan 7 bin 228 TL'yi mal sandığına yatırdıklarını kanıtlayan makbuz ile birlikte dilekçelerini en geç 20 Şubat saat 17.00'ye kadar ilgili il veya ilçe seçim kurullarına başvurmak zorundalar. Öte yandan, bağımsız adayların adaylıktan vazgeçmeleri durumunda emaneten yatırdıkları paralar kendilerine iade edilmeyecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.