Yozgat'ta tarla günü düzenlendi

Yozgat'ta tarla günü düzenlendi

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta "Korumalı toprak işlemesiz tarım sistemi ve Yozgat baklagil yayım projesi" kapsamında tarla günü düzenlendi.Pempecik köy ayrımında...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta "Korumalı toprak işlemesiz tarım sistemi ve Yozgat baklagil yayım projesi" kapsamında tarla günü düzenlendi.

Pempecik köy ayrımında bulunan tarlada düzenlenen programa, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, programın açılışında yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı eğitim Yayım ve Yayanlar Daire Başkanılığının koordinasyon ve desteğiyle toprak işlemesiz korumalı tarım sistemlerini yaygınlaşması projesi uygulandığını söyledi.

Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü ile toprak işlemesiz tarımda Yozgat baklagil yayım projesi uygulandığını ifade eden Özdemir, "Toprak işlemesiz tarım, toprağı herhangi bir toprak işleme aletiyle toprak işleme yapmadan ekip biçmek ve tarımsal faaliyette bulunmaktır. Yıllardır toprak işlemeye alışmış olan çiftçilerimiz bunu kabullenmekte zorlanmaktadır. Ama bunun araştırması Amerika, Avrupa ve ülkemizdeki araştırma enstitülerinde yapılmıştır." dedi.

Geçen yıl buğday ekili alana toprağı işlemeden bu yıl kırmızı mercimek çeşitlerinin ekimi yapıldığını belirten Özdemir, "Tarlamızın bir kısmına kırmızı mercimek ektik. Kalan kısmına ise proje haricinde herhangi bir toprak işlemesi yapılmadan bir kısmı il müdürlüğümüz tarafından temin edilen tohumluk ile anıza doğrudan ekim mibzeri kullanılarak macar fiğ ekimi yapıldı." diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar kırmızı mercimek ve macar fiğ ekili tarlaları gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler