Yozgat'ta sürücülere zorunlu kış lastiği uyarısı

Yozgat'ta sürücülere zorunlu kış lastiği uyarısı

YOZGAT (AA) - Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, sürücüleri araçlarına kış lastiği takmaları konusunda uyardı.Bölge Trafik...

YOZGAT (AA) - Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, sürücüleri araçlarına kış lastiği takmaları konusunda uyardı.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, denetim noktalarında, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık'ta başlayacağını hatırlatarak, sürücülerden araç lastiklerini kış şartlarına uygun hale getirmelerini istedi. Sürücülere ikazda bulunan polisler, kar lastiği takmayanlara 602 lira ceza kesileceğine dikkat çekti.

Şube Müdür Vekili Murat Akçaoğlu, gazetecilere, 1 Aralık - 1 Nisan arasında yolcu ve yük taşıyan araçların kış lastiği takma zorunluluğu bulunduğunu belirtti.

Sürücüleri araçlarına kışlık lastik taktırmaları ve 1 Aralık'tan sonra mağdur olmamaları için önceden uyarılara başladıklarını ifade eden Akçaoğlu, "Kış lastikleri, kış mevsiminde buzlu, yağmurlu ve çamurlu yollarda tutunmayı normal lastiklere göre yüzde 40-50 artırmaktadır. Bu da karayolunu kullanan sürücüler açısından daha konforlu ve daha güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamaktadır." dedi.

Uygulama esnasında durdurdukları araçların çoğunluğunda kış lastiği takılı olduğunu gördüklerini belirten Akçaoğlu, kışlık lastikleri takan sürücülere teşekkür ettiklerini, takmayanları ise uyardıklarını sözlerine ekledi.

Sürücü Engin Acar, kendisini durduran polislerin kış lastiği ile ilgili uyarıda bulunduğunu belirterek, 1 Aralık'tan önce aracına kış lastiği taktıracağını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :