Yozgat'ta "sivil toplum ve gönüllülük" eğitimi

Yozgat'ta "sivil toplum ve gönüllülük" eğitimi

YOZGAT (AA) - Sorgun Gençlik Derneği ve Sorgun Gençlik Merkezi işbirliğinde düzenlenen, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı PRODES Programı...

YOZGAT (AA) - Sorgun Gençlik Derneği ve Sorgun Gençlik Merkezi işbirliğinde düzenlenen, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı PRODES Programı tarafından finanse edilen "Kariyere İlk Adım" Projesi'nin sivil toplum ve gönüllülük eğitimi tamamlandı.

Sorgun Gençlik Derneği Başkanı Halil Uğuz, (SORGED) eğitim programı ile 15-29 yaş arası hedef kitlede, örgütlenme, sivil toplum bilinci, örgütlenme çeşitleri, gönüllülük bilinci konularında farkındalık oluşturulmayı hedeflediklerini belirtti.

Aktif vatandaş olarak gönüllü faaliyetlere katılım oranlarının artırılmasının da amaçları arasında bulunduğunun altını çizen Uğuz, "30 gencin katılımı ile gerçekleşen eğitim programımızda sivil toplum örgütleri, türleri, başarılı sivil toplum örgütlerinin örnekleri anlatıldı. Yine programda katılımcıların tartışma grupları, öğrenme odaklı oyunlar, grup çalışmaları gibi yöntemlerle aktif katılımı sağlandı. Eğitimimize katılan üniversite öğrencileri toplumsal sorunların çözümüne yönelik STK’larda gönüllü olarak projeler geliştirme konusunda bilgilendirildi." dedi.

Uğuz, şubat sonuna kadar girişimcilik, yeni nesil iş bulma stratejileri ve mülakat teknikleri, sosyal medya okuryazarlık, güzel ve etkili konuşma ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verileceğini sözlerine ekledi.

Yozgat'ta "sivil toplum ve gönüllülük" eğitimi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler