Yozgat'ta silajlık mısır ve soya fasülyesi ekimi

Yozgat'ta silajlık mısır ve soya fasülyesi ekimi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özdemir, ekim yapılan alanda incelemelerde bulundu

YOZGAT (AA) - Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, silajlık mısır ve soya fasulyesi demonstrasyon alanında incelemede bulundu.

Özdemir, merkeze bağlı İnceçayır köyündeki incelemeleri sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ziyaattin Özdemir, 2016 üretim sezonunda İnceçayır köyünde silajlık mısırla soya fasulyesi demonstrasyonu uygulandığını söyledi.

Yozgat şartlarında mısırla soyanın silajlık olarak birlikte ekimle yetiştirilmesinin çiftçilere benimsetilmesi ve yerli silajlık mısır çeşitlerinin demonstrasyon çalışmasının birlikte yapıldığını kaydeden Özdemir, "Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünden temin edilen tohumluklarla bu demonstrasyonu uygulamaya koyduk. Bu demonstrasyon tarlası üç parsele ayrılarak bir parsele Samada 07 hibrit silajlık mısır ekildi, bir parsele Karadeniz Yıldızı çeşidi kompozit silajlık mısır çeşidi ekildi, son parseleyse Samada 07 silajlık mısırla Ataem-7 çeşidi birlikte ekildi." dedi.

Silajlık mısırla soya fasulyesini birlikte uygulamaktaki amaçlarının mısır ve soya yetiştirilerek yem kalitesini ve hayvancılıktaki verimi arttırmak olduğunu belirten Özdemir, "Silajlık mısır ve soya fasulyesi birlikte yetiştirilerek silaj yapıldığı takdirde elde edilen silajın protein ve yağ oranı önemli miktarda yükselmektedir. Buysa hayvancılıkta hem et, hem de üretiminin artması demektir. Bakanlığımız araştırma kuruluşlarının geliştirdiği yerli hibrit ve kompozit çeşitlerimizi çiftçilerimize tanıtarak yaygınlaşmasını da sağlamak istiyoruz." diye konuştu.


Yozgat'ta silajlık mısır ve soya fasülyesi ekimi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :