Yozgat'ta ramazan ayı etkinlikleri

Yozgat'ta ramazan ayı etkinlikleri

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta ramazan ayı boyunca farklı sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleneceği bildirildi.Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan,...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta ramazan ayı boyunca farklı sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Büyük Sinema Salonu'nda yaptığı basın toplantısında, ramazan ayını maneviyatına uygun bir şekilde geçirmek için belediye olarak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda ramazan ayına özel kültür ve sanat etkinlikleri yapacaklarını ifade eden Arslan, "Ramazan ayı boyunca işin manevi boyutu ile birlikte zihinlerde bir hoş seda bırakmak adına bir takım kültürel ve sanatsal alanda çalışmalar yapmak istedik. Bu çalışmaları yaparken de mümkün olduğunca ramazan ayının maneviyatına ters düşecek, uygun olmayacak programlardan da kaçınalım diye titizlikle bir program hazırlamaya çalıştık." dedi.

Ramazan etkinliklerine gelenek olarak devam etmek istediklerini belirten Arslan, şunları söyledi:

''Şehrin ruhu şehirdeki kültür ve sanat faaliyetleridir. Bu maddi imarla birlikte manevi imarı da yapmamız lazım. Belediyemiz kültür müdürlüğü güzel bir çalışma yaptı. Geçen yıl olduğu gibi Cumhuriyet Meydanında bir takım kültürel faaliyetlerimiz olacak. 5 tane büyük iftar vereceğiz. Cumhuriyet Meydanında, Meydan Yerinde ve üç tane mahallemizde olmak üzere 5 tane iftar vereceğiz. Bu 5 iftarda yaklaşık 8 bin kişiye iftar vermiş olacağız. Bunun yanında bir iftar çadırı kurduk. 150 kişiye aynı anda yemek verebilecek kapasitede. Eğer talep olursa bu sayıyı artıracağız. Üç tane tarihi konağımızda bayanlara yönelik öğle namazından sonra sohbet ve mukabele programı düzenleyeceğiz."

Bunun dışında Cumhuriyet meydanında vatandaşlara yönelik 21 ayrı program düzenleyeceklerini kaydeden Arslan, "Bir takım eski gelenekleri de burada canlandırmak istiyoruz. Türkiye’nin değişik illerinden olsun, yurt dışından olsun gruplarımız da gelerek burada vatandaşlarımıza unutulmayacak anlar yaşatacak. Vatandaşlarımızın ibadetlerine engel olmamak için de programlarımızı teravih namazından sonra yapacağız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler