Yozgat'ta besi yetiştiriciliği

Yozgat'ta besi yetiştiriciliği

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Boğazlıyan ilçesine bağlı Yenipazar beldesinde kurulan besi çiftliğinde incelemede bulundu.Yurtnaç, günlük...

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Boğazlıyan ilçesine bağlı Yenipazar beldesinde kurulan besi çiftliğinde incelemede bulundu.

Yurtnaç, günlük 1,5 ton süt üretilen besi çiftliğinde yaptığı inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık yapılması yönünden önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Böylesine kapsamlı bir besi çiftliğinin Yozgat’ta olmasının büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Yurtnaç, "Yozgat’ın kırsal kesimleri özellikle hayvancılık bakımından güzel bir merkez. İşletme sahibi arkadaşımız Yozgatlı ve uzun yıllar Yalova’da yaşamış. Daha sonra hayvancılık yapmaya karar vermiş ve başka bir ili değil, kendi doğduğu yer olan Yozgat’ı tercih ederek işletmesini buraya kurmuş. Bu yatırım inşallah diğer müteşebbislere ve bu tür bir iş yapmak isteyenlere örnek olur." ifadelerini kullandı.

İşletme sahibi Mustafa Özer de, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programının (TKDK) teşviklerini araştırdıktan sonra besi çiftliği kurmak için Yozgat’a döndüklerini söyledi.

Özer, Yozgat’ta tarım ve hayvancılıkta büyük eksiklik olduğunu farkettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bunun üzerine, projemizi hazırladık. TKDK Projemizi onayladı ve 2 milyon 900 bin lira teşvik alarak, geçen yıl işletmemizi faaliyete geçirdik. İlk etapta 80 adet hayvan aldık. Şu anda anaç ve yavrularımızla birlikte toplam 130 tane hayvan sayısına ulaştık. Biz burada süt üretimi yapıyoruz. Kapasitemizin 4’te 3’ü çalışmasına rağmen 1,5 ton günlük süt alıyoruz." diye konuştu.

Çiftliği kurmadan önce cebinde sadece proje parası olarak 60 bin lirası olduğunu kaydeden Özer, şu anda çiftliğin değerinin içindeki hayvanlar ile birlikte 6 milyon lira civarında olduğunu ifade etti.

Sadece süt üretimi yaptıklarını belirten Özer, ilerleyen dönemlerde damızlık olarak kendi üretimlerini yapacaklarını, erkek danaları kesime gönderip, dişileri de damızlık olarak yetiştireceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler