Yozgat'ta ''4 Mevsim Yozgat'' fotoğraf yarışması

Yozgat'ta ''4 Mevsim Yozgat'' fotoğraf yarışması

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ''4 Mevsim Yozgat'' konulu fotoğraf yarışması düzenleyeceklerini bildirdi.Vali Yurtnaç, yaptığı yazılı açıklamada,...

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ''4 Mevsim Yozgat'' konulu fotoğraf yarışması düzenleyeceklerini bildirdi.

Vali Yurtnaç, yaptığı yazılı açıklamada, yarışmaya hem profesyonel hem de amatör yarışmacıların katılabileceğini belirtti.

Birinciye 5 bin lira para ödülü verileceğine vurgu yapan Yurtnaç, şunları kaydetti:

''Yarışmaya ve fotomaratona Türkiye’nin her bölgesinden fotoğraf sanatçıları da katılabilecek. Yarışmanın amacı Yozgat’ın geçmişten günümüze tarihi dokusunu, doğal güzelliklerini, günlük hayatın ayrıntılarını, kültürel özelliklerini gelecek nesillere aktarabilmek, görsel arşivini zenginleştirmek ve Yozgat’ın tanıtımına katkı sağlaması. Ayrıca bu yarışma vesilesiyle Yozgat'ımız da uzun zamandır fotoğraf çeken sanatçılar da eserlerini ulusal bir platformda görücüye çıkarmış olacaklar. Yarışma içerisinde 12-17 yaş arası gençlere de ayrıca ödüllü bir yarışma düzenlenecek. Bu yarışmanın belki de en heyecan verici kısmı, Yozgat'ta yaşayan gençleri fotoğraf sanatına teşvik etmek olacaktır. Sadece 12-17 yaş arası gençlerin de katılabileceği kategoride, gençlerimize teşvik ödülü verilecektir. Umuyorum ki bu etkinlik geleneksel hale gelir ve Yozgat'ımızı adım adım fotoğraflayarak gelecek nesillere sağlam bir görsel malzeme bırakmış oluruz. Bu vesileyle profesyonel veya amatör hiç fark gözetmeksizin tüm sanatçılarımızı Yozgat'ımıza davet ediyor ve şimdiden başarılar diliyorum."

Yarışmada ayrıca 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Yozgat ve ilçelerini kapsayan fotomaraton düzenleneceği de sözlerine ekledi.

Yarışmaya katılmak isteyen adayların, yarışmanın bütün detaylarına www.4mevsimyozgat.org internet sitesinden ulaşabileceği ifade eden Vali Yurtnaç, birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin lira ödül verileceğini sölerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :