Yozgat'ta 350 araçlık otoparkın yapımına başlandı

Yozgat'ta 350 araçlık otoparkın yapımına başlandı

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi tarafından 350 araçlık otoparkın yapımına başlandı. Belediye Başkanı Kazım Arslan, eski otopark alanında gazetecilere...

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi tarafından 350 araçlık otoparkın yapımına başlandı.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, eski otopark alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu projenin bugüne kadar yaptıkları en büyük proje olduğunu söyledi.

Belediyenin tek başına bu projeyi gerçekleştirdiğini aktaran Arslan, şehrin ciddi manada otopark ve trafik sıkıntısı olduğunu ve bu sıkıntıları herkesin yaşadığını belirtti.

Arslan, bu sorunların çözümü için büyük bir adım attıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yozgat’ın çeşitli yerlerinde küçük otoparklar yaptık ama bu tamamen başlı başına bir projedir. Tamamlandığında da Yozgat’ın en büyük ihtiyaçlarından birini karşılamış olacaktır. Yaklaşık dört dönümlük bir arazi üzerinde çalışıyoruz. Yeraltına üç kat inmek suretiyle burada 350 araçlık bir otopark yapacağız. İnşallah 700 gün içerisinde de tamamlanıp Yozgat’ın hizmetine sunulmuş olacak. İhale bedeli de 15 milyon 717 bin lira olan bu projemizi gerçekleştirmiş olacağız. Yozgat için de hayırlı bir hizmet olacağına inanıyoruz. Otopark içerisinde çeşitli sosyal ve yaşam alanları da olacak. Otopark içerisinde araç yıkama alanları olacak, inişleri çıkışları ısıtmalı ve elektronik sistemleri olacak. Üzerinde de insanlarımızın insanca yaşayacağı, çocukları ile gezip oturabileceği yeşil bir sosyal alan olacak. Bu hizmetimiz inşallah hayırlara vesile olur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :