Yozgatlı gençler Polonya'dan döndü

Yozgatlı gençler Polonya'dan döndü

YOZGAT (AA) - Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından organize edilen, Erasmus+ KA1 Gençlik Değişimleri Programı kapsamında Polonya’ya giden gençler,...

YOZGAT (AA) - Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından organize edilen, Erasmus+ KA1 Gençlik Değişimleri Programı kapsamında Polonya’ya giden gençler, Sorgun'a döndü.

SORGED Başkanı Halil Uğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, gezinin Polonya Ulusal Ajansı tarafından finanse edildiğini ve Yozgatlı 10 gencin geziye katıldığını söyledi.

Uğuz, Polonya, Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan’dan toplam 40 gencin katıldığı gezinin amacının, farklı kültürlerden gelen katılımcıların çözümler için diyalog kurmak ve birlikte çalışmak, kültürler arası diyalog, ırkçılık ve günümüzün İslamofobi ye karşı çözümler aramak olduğunu ifade etti.

Son bir yılda farklı ülkelere derneğimizi temsilen toplamda 46 genci farklı projelerle Avrupa ülkelerine gönderdiklerine işaret eden Uğuz "Derneğimiz, hazırladığı çok sayıda uluslar arası projelerle Yozgat gençliğini sınırların ötesine taşıyor. Dünyanın pek çok ülkesine Yozgatlı gençleri çok sayıda aktiviteye dahil ettik, aynı şekilde farklı ülkelerden çok sayıda genci de Yozgat'a getirmeyi başardık." diye konuştu.

Uğuz, kasım ayında 3 kişinin Avusturya'ya gönderileceğini, burada Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan ve Yozgat'ta da gittikçe sayıları artan Suriyeli mültecilerin sorunlarının ele alınacağını sözlerine ekledi.

Projeye grup lideri olarak katılan Berhan Kayhan da Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Polonya gibi ülkelerin kültürlerini yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler