Yozgat'a askeri birlik kurulması için Ankara'ya yürüdüler

Yozgat'a askeri birlik kurulması için Ankara'ya yürüdüler

Yozgat'a askeri birlik kurulması yönündeki taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletmek için yürüyüş başlatan 8 vatandaş, Başkent'e ulaştı

ANKARA (AA) - Yozgat'a askeri birlik kurulması yönündeki taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletmek için yürüyüş başlatan 8 vatandaş, Başkent'e ulaştı.

Yürüme engelli Davut Bayram tarafından sosyal medyada "Yozgat Başkomutana Gidiyor" sloganıyla başlatılan etkinlik kapsamında bir araya gelip 26 Ağustos Cuma günü yürüyüşe başlayan 8 vatandaş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine giderek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için dilekçelerini verdi.

Millet Camisi avlusunda gazetecilere açıklama yapan Bayram, Yozgat'a bazı askeri birliklerin kaydırılması durumunda ekonominin hareketleneceğini vurguladı.

Bugün 220 kilometrelik yolculuklarını yürüyerek tamamladıklarını anlatan Bayram, şöyle konuştu:

"Bizi buna iten sebep 15 Temmuz'daki hain kalkışmaya olan tepkimiz ve Yozgat'taki ekonomik durumdur. Memleket olarak en çok göç veren illerden biriyiz. Eğer askeri birliklerden bazıları Yozgat'a kaydırılırsa ekonomik olarak rahatlarız. Bu halimizi Cumhurbaşkanımıza bildirmek için buraya geldik."

Bekleyişlerinin görüşme olana kadar Millet Camisi avlusunda süreceğini belirten gruba, vatandaşlar da destek için eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler