Yöntem’den, Matematik Ligi finali

Yöntem’den, Matematik Ligi finali

Yöntem Koleji bu yıl hayata geçirdiği Matematik Ligi'nin finali yaptı

 

Yöntem Koleji bu yıl hayata geçirdiği Matematik Ligi'nin finali yaptı.  Finalde, Matematiğin büyülü dünyasını keşfetmeye, düşünmeye, anlamaya, sorgulamaya " evet " diyen öğrenciler, tüm yıl boyunca kıyasıya yarıştı.Okul salonunda gerçekleştirilen ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği Matematik finali saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Protokol konuşmasının ardından final karşılaşmasına geçildi. Öğrenciler arasında çekişmeli geçen yarışmada ipi göğüsleyen takım "Grup 5 İşlem" oldu.

MATEMATİK ZÜMREMİZİ KUTLUYORUM

Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Yıldız konuşmasında Matematik Zümresini kutlayarak, "Yine farklı ve güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu muhteşem organizasyon için matematik zümremizi kutluyoruz. Amacımız; çağı yakalayan, analitik düşünebilen, ekip ruhunu kazanmış, Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı donanımlı bireyler yetiştirmek. 2019 - 2020 eğitim-öğretim sezonunda açacağımız, Konya'nın en büyük okulu olan Selçuklu Yöntem Kolejine velilerimizin gösterdiği yoğun ilgi,  bu amacımızın ne kadar doğru olduğunun ispatıdır " dedi

MATEMATİK HAYATIN KENDİSİDİR

Yöntem Koleji Okul Müdürü Mehmet Tekin Matematiğin hayatın kendisidir diyerek, “Matematik dünyanın geleceğine yön veren ve insanlığı mantıklı bir yaşama ikna edecek özellikte bir düşünce sistemidir. Birçoğumuz matematiği sevmeyiz. Ama maalesef hayatın kendisidir matematik. İnsan aklının yarattığı en büyük ortak değerdir matematik, ‘Allah kainatı matematik dilinde yaratmıştır diyor’ Galileo. Okulumuzda açmış olduğumuz kulüpler sayesinde hem eğleniyor hem de öğreniyoruz. Matematik kulübü de yıl içerisinde birçok etkinlik yaptı. En önemlisi de bugün finalini yapacağımız Matematik Ligi yarışmaları oldu. Matematik Kulübü öğrencilerini ve matematik öğretmenlerimizi kutluyorum.”

Final sonrası yarışmayı kazanan Grup 5 İşlem takımına Kupa verilirken, diğer öğrencilere de sertifika ve başarı ödülleri verildi.

Etiketler :