Karar Resmi Gazete’de! Konutla ve BES'le Türk vatandaşlığı şartları değişti

Karar Resmi Gazete’de! Konutla ve BES'le Türk vatandaşlığı şartları değişti

Konutla Türk vatandaşlığının 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre en az 500 bin dolar katkı payı ile emeklilik sistemine katılanlar da Türk vatandaşlığı alabilecek

Konutla Türk vatandaşlığının 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarılmasına ilişkin yönetmelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Vatandaşlığının Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik'in yürürlüğe konulmasına, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığının 46. maddesi gereğince karar verildiği belirtilen kararda, yabancıların konutla Türk vatandaşlığı alması için limit 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarılırken, en az 500 bin dolarla bireysel emeklilik sistemine giren yabancıların da vatandaşlık alabilmesinin yolu açıldı.

Türk vatandaşlığı kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Cumhurbaşkanı Kararı, 13 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bir ay sonra yürürlüğe uygulanacak karara göre; konut alarak Türk vatandaşlığına geçişte 250 bin dolar olan tutar 400 bin dolara yükseltildi.

Kararla ayrıca, en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payı ile bireysel emeklilik sistemine giren ve 3 yıl sistemde kalan yabancılara da Türk vatandaşlığı verilebilecek. Söz konusu karar bugünden itibaren geçerli olacak.

11.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.