Yollar kapanabilir, çatılar uçabilir, ağaçlar devrilebilir

Yollar kapanabilir, çatılar uçabilir, ağaçlar devrilebilir

Konya-Karaman-Aksaray ve Niğde genelinde ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Meteoroloji vatandaşları uyardı

Ülkemizi etkilemesi beklenen soğuk ve yağışlı hava, akşam saatlerinde Konya'da kar yağışıyla etkisini gösterdi. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 20 Mart Cuma günü sabah saatlerine kadar Konya-Karaman-Aksaray ve Niğde genelinde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli zirai don beklendiği belirtildi. Ayrıca zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışlarına dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; aralıklarla yağmur şeklinde devam eden yağışların 16 Mart Pazartesi gününden itibaren Salı ve Çarşamba günleri de aralıklarla kar yağışlarının devam etmesi bekleniyor. Vatandaşların ulaşımda aksama yaşamaması için, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunma istendi.

Kuvvetli Rüzgar Ve Fırtına Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Dün akşam saatlerinden sonra bölge genelinde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yüksek kesimlerde yer yer 100 km/saat) beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması da istendi.

Kaynak:Memleket

Etiketler :