YÖK Başkanı Saraç, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi ile görüştü

YÖK Başkanı Saraç, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi ile görüştü

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky ile görüştü.YÖK'ten yapılan...

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky ile görüştü.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, YÖK Başkanlığındaki görüşmede, daha önce Saraç'ın Ukrayna'ya yaptığı ziyaret sırasında imzalanması kararlaştırılan, iki ülkenin yükseköğretim sistemlerinde stratejik işbirliğini içeren mutabakat zaptı ele alındı.

Ukrayna'ya 23 Mayıs'ta ziyarette bulunan Saraç, Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanı Liliya Grineviç ile bir araya gelmiş, bu görüşmede, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu stratejik alanlardan "nükleer teknoloji ve uçak/uzay konularında" ikili ilişkilerin kurumsal düzeye taşınması ve bir mutabakat zaptı imzalanması kararlaştırılmıştı.

Ziyarette, ikinci dil olarak Türkçe'yi okutan Ukrayna üniversitelerine akademik destek verilmesi, karşılıklı öğrenci değişimi yapılması, çift diploma programlarının açılması ve öğrencilere imkanlar ölçüsünde burs desteği sağlanması gibi konular da ele alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :