YKS’de AYT sayısal Türkiye birincisi Konya’dan! Namık Emre Acar'dan tavsiyeler

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Alan Yeterlilik Testi (AYT) sayısal Türkiye 1.'si Konya'dan Namık Emre Acar oldu. Namık Emre, sınava hazırlanan öğrencilere düzenli çalışmalarını ve çok soru çözmekten ziyade kaliteli soru çözmelerini tavsıye etti

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Alan Yeterlilik Testi (AYT) 2023 sayısal Türkiye 1.'si Konya'dan Namık Emre Acar oldu.

Konya'da özel bir kolejde okuyan Namık Emre Acar, YKS'de AYT sayısal Türkiye 1.'si oldu. Acar için okulunda basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda duygularını aktaran Namık Emre Acar, "Öncelikle bu yolda her zaman yanımda olan anneme, babama, kardeşime çok teşekkür ediyorum. Onların desteği sayesinde bu başarıyı elde ettim. İyi günümde, kötü günümde her zaman yanımda oldular. Bugün ayrıca annemin de doğum günü. Ona bir hediye oldu bu başarı. Tabi başarımda okulumun da etkisi oldu. Öğretmenlerim, öğrenci arkadaşlarım hep beraber kazandık bu başarıyı. Tüm sınava giren, sınav sonucunu öğrenen arkadaşlarım umarım istedikleri üniversiteyi kazanıp istedikleri bölümleri elde eder" diye konuştu.

ÖSYM, 2023 YKS sonuçlarını açıkladı. Sayısal alanda Türkiye birincisi, Konya PEMA Koleji öğrencilerinden Namık Emre Acar oldu. Acar, başarısının sırrını ve hedefini anlattı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023 YKS) sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi ve milyonlarca adayın beklediği sınav sonuçları açıklandı.

17-18 Haziran tarihinde AYT, TYT ve YDT sınavlarına giren adaylar, ÖSYM'nin sonuç sorgulama ekranı üzerinden sınav sonuçlarını ve aldıkları puanları görüntüledi.

emreacaraile.jpg

TÜRKİYE BİRİNCİSİ KONYA’DAN ÇIKTI
2 milyon 573 bin 169 adayın başvurduğu Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT) sayısal alanda iki öğrenci birinciliği paylaştı. Onlardan biri, Konya PEMA Koleji öğrencilerinden Namık Emre Acar oldu.

BAŞARISININ SIRRINI ANLATTI
Sınav sonuçlarını heyecanla bekleyen ve açıklandığı an heyecanı daha da artan Namık Emre Acar, başarısının sırrını ve hedeflerini anlattı.

Namık Emre Acar, “Çok çalıştım, çok emek verdim. Zorlu bir dönemdi. Başarıyı da elde ettim. 12 yıldır kesintisiz çalıştım. İyi gelmesini bekliyordum, birincilik geldi güzel oldu. Bilgisayar mühendisliği ve Tıp arasındayım. Üniversite olarak karar vermedim.” dedi.

Namık Emre'nin ailesi de düzenli bir şekilde çalışan Namık Emre için böyle bir sonucu beklediklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.