Yine akran zorbalığı: 8 yaşındaki çocuğun kolu 2 yerinden kırıldı
Büyükçekmece’de 9 yaşındaki bir öğrenci, 8 yaşındaki arkadaşının kolunu iki yerinden kırdı. Ameliyat edilen çocuk haftalardır okula gidemiyor. Savcılık, yaş küçüklüğü nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.
İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde bir ilkokulda geçtiğimiz ay meydana gelen olayda, 9 yaşındaki bir öğrenci, iddiaya göre 8 yaşındaki Y.K.Ş.’nin kolunu iki yerinden kırdı. Hastaneye kaldırılan çocuk acil ameliyata alınarak koluna platin takıldı. Olay sonrası aile savcılığa şikâyette bulundu ancak “12 yaşından küçük olduğu için kovuşturmaya yer yoktur” kararı verildi.
Mağdur çocuğun annesi Songül Gökdemir, karara itiraz ettiklerini belirtirken, oğlunun yaklaşık bir aydır okula gidemediğini ifade etti. Y.K.Ş.’nin iki hafta sonra platinlerin çıkarılması için yeniden ameliyata alınacağı öğrenildi.

Anne: “Oğlum derste oturuyordu, ambulans bile çağrılmamış”
Anne Songül Gökdemir, olay gününü şu sözlerle anlattı:
“Öğretmeni arayıp ‘Oğlunuz arkadaşını itekledi, kolu duvara çarptı’ dedi. Okula gittiğimde oğlum derste oturuyordu, ambulans çağrılmamıştı. Kendi imkânımla hastaneye götürdüm ve kolunun iki yerden kırıldığını öğrendim. 3 gün sonra ameliyata alındı.”
Gökdemir, oğlunun eylül ayından bu yana bir arkadaşının kendisini rahatsız ettiğini söylediğini, bu nedenle şikâyette bulunduklarını ancak olayın önlenemediğini belirtti.

“Öğretmene şikayet ettiği için intikam aldım” iddiası
Anne Gökdemir, karşı tarafın ailesi ve okul yönetiminin olay sonrası evlerine geldiğini, ancak sorumluluğu kabul etmediklerini dile getirdi. Gökdemir, saldırıyı gerçekleştiren çocuğun kendisine,
“Beni öğretmene şikâyet ettiği için intikamını aldım” dediğinin ileri sürüldüğünü aktardı.
Bazı öğrenci velilerinin de okulda benzer darp olaylarının yaşandığını söylediği, 4. sınıf öğrencilerinin 3. sınıfların bulunduğu kata inerek diğer çocukları ittiği iddia edildi. Olay anına ilişkin kamera kaydı bulunmadığı, olayın kameranın görmediği noktada gerçekleştiğinin belirtildiği ifade edildi.

Mağdur çocuk eğitimden uzak kaldı
Kolundaki kırıklar nedeniyle uzun süre tedavi gören Y.K.Ş., haftalardır okula devam edemiyor. Çocuğun her gün pansuman yaptırdığı, iki hafta sonra da ikinci kez ameliyata alınacağı bildirildi.
Aile, hem okul yönetimi hem de yargı süreciyle ilgili girişimlerini sürdürürken, olayın tekrar yaşanmaması için gerekli adımların atılmasını talep ediyor.
Kaynak:
