Yıllardır suyu olmayan mahalleli yardım bekliyor

Yıllardır suyu olmayan mahalleli yardım bekliyor

Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Dodurga Mahallesi sakinleri, yıllardır devam eden su sorunun çözülmesini istiyor- Mahalle muhtarı Mete:- "Vatandaş kuyulardan su çekerek, 500 metre, 1 kilometre uzaklıklara su taşıyor"

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Dodurga Mahallesi, bölgenin doğal sit alanı olması nedeniyle yıllardır su sorunu yaşıyor.

160 hane 450 nüfuslu mahallede, çeşmelerinden su akmayan vatandaşlar, ihtiyaçlarını kuyular ve başka mahallelerden getirttikleri tankerlerle karşılıyor.

Yıllardır içme suyu olmayan vatandaşlar, Hisarcık mevkisinde ihtiyaçlarını karşıladıkları su kuyusunun başında toplanarak, duruma alkışlarla tepki gösterdi.

Mahalle muhtarı Rasih Mete, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki dönemdir muhtarlık yaptığını, kendisinden önceki muhtarların da mahalleye su gelmesi için uğraştığını ancak bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

Başka yerlerde insanların sulama suyu için mücadele verdiklerini, kendilerinin içme suyu olmadığını vurgulayan Mete, "Vatandaş kuyulardan su çekerek, 500 metre, 1 kilometre uzaklıklara su taşıyor. Allah'tan dedelerimiz bu kuyuları kazmış. Buralar sit alanı ilan edildiği için şu an bu kuyuları da kazamazdık. Bu vatandaşın bu taşlar kadar değeri yok." dedi.

Mete, su sorununu belediye, kaymakamlık, valilik, milletvekillerine kadar hepsine ilettiğini hiçbir sonuç alamadığını savundu.

Sorunu Muğla Büyükşehir Belediyesine ilettiğini anlatan Mete, "Buradaki evlerde su olmadığı için çamaşır makinesi yok. Vatandaş, Eşen Mahallesi'nden tankerle su getirip döküyor. Bu suyu bulaşığa mı, tuvalete mi, çamaşıra mı kullansın? Yıkansın mı? Şehirdeki insanların suyu var bizim yok. Bizim vatandaşımıza insan muamelesi yapılmıyor. Neden bilmiyorum." diye konuştu.

Mete, mahallelerine 15 kilometre mesafedeki Eşen ve 2 kilometre mesafedeki İzzettin mahallelerinde suyun aktığını, kendi mahallelerindeki sorunun giderilmesini istedi.

Mahalle sakinlerinden 72 yaşındaki Meymune Aydoğan ise susuzluktan çok zor durumda olduklarını ifade etti. Kuyudan suyu gençlerin yardımıyla evine götürdüğünü anlatan Aydoğan, şöyle konuştu:

"Bazen gençler kuyudan su çekip koyuveriyorlar. Bazen kuyudan ağlayarak dönüyorum. Suyu yaklaşık 10 metre aşağıdan çekip kovalarla evimize taşıyoruz. Yaşlandık ve artık gücümüz kalmadı. Evlerimizde ne çeşme var ne de su. Bu sene yağmur da yağmadığı için kuyulardaki su bitmek üzere."

- "Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz"

Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Dodurga Mahallesi'ndeki açıklamanın yapıldığı Hicarcık mevkisi doğal sit alanı. Bu nedenle burada yapılacak çalışmalarda sıkıntı yaşıyoruz. Çalışmaların başlaması için ilgili birimlerle yazışmalarımız devam ediyor. Eşen Mahallesi'nden suyun getirilmesi ayrıca sondaj çalışması için de projeler devam ediyor. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :