"Yılkı atları" havadan görüntülendi

"Yılkı atları" havadan görüntülendi

Karadeniz kıyılarında doğal özelliklerini kısmen koruyabilmiş en büyük sulak alanlardan Kızılırmak Deltası'nın havadan görüntülenmesiyle deltadaki yılkı atları, mandalar, subasar ormanları ve doğal yaşam alanları kayda alındı- Samsun Turizm Derneği Başkan

SAMSUN (AA) - MEHMET KUMCAĞIZ - Türkiye'nin Karadeniz kıyılarında doğal özelliklerini kısmen koruyabilmiş en büyük sulak alanlarından Kızılırmak Deltası'ndaki yılkı atları, mandalar, subasar ormanları, doğal yaşam alanları havadan görüntülendi.

Samsun'un 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçesi sınırlarında yer alan ve 56 bin hektarlık alanı kapsayan Kızılırmak Deltası doğal güzelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Tanıtım ve turizm çalışmalarına yoğunluk verilen delta, havadan görüntülendi. Yapılan çalışma sonucu deltadaki sayıları 250'nin üzerindeki yılkı atları, mandalar, kuşlar, ormanlık ve sulak alanlar kaydedildi.

Samsun Turizm Derneği Başkanı Dilek Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz kıyılarında doğal özelliğini koruyabilmiş sulak alanlarının başında Kızılırmak Deltası'nın geldiğini ifade etti.

Yaklaşık 56 bin hektarlık deltanın 2 bin 200 hektarının Ramsar Sözleşmesi kapsamında sit alanı ilan edildiğini, 5 bin 174 hektarının da yaban hayatı geliştirme sahası olarak belirlendiğini kaydeden Genç, deltanın doğal güzelliklerinin son dönemlerde ön plana çıktığını anlattı.


-Kızılırmak Deltası'na ilgi artıyor


Kızılırmak Deltası'nın havadan görüntülenmesinin deltanın güzelliklerinin tanıtılması açısından önemli olduğunu vurgulayan Genç, şunları söyledi:

''Deltaya doğaseverlerin ve foto safari yapmak isteyenlerin ilgisi her geçen gün artıyor. Özellikle sayıları 250'nin üzerindeki yılkı atları ile mandalar, kuşlar, subasar ormanlar ve sulak alanların havadan görüntülenmesi deltanın tanıtımına ayrı bir değer katıyor. Delta, bünyesinde deniz, göl, nehir, bataklık, sazlık, orman, kumul, çayır, mera ve tarım alanı habitatlarını bir arada bulunduruyor. Flora ve faunasının zenginliği, bünyesinde barındırdığı canlılar, iklimin uygun olması biyoçeşitliliği zenginleştirmekte ve doğaseverlerin yöreye ilgisini arttırmakta. Deltadaki güzelliklerin, özellikle yılkı atları, mandaların sulak alanların havadan görüntülenmesi deltanın tanıtımı açısından önemini ve güzelliğini göz önüne seriyor.''

Genç, Samsun Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla sürdürülen tanıtım çalışmalarının alana ilgiyi arttırdığını sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :