Yılın ilk mahsul arpası KTB'de satıldı

Yılın ilk mahsul arpası KTB'de satıldı

Konya Ticaret Borsasına getirilen 2016 hasat sezonunun ilk mahsul arpası, sembolik olarak kilosu 2.30 liradan satıldı

KONYA (AA) - Türkiye'nin tahıl ambarı konumundaki Konya Ovası'nda, 2016 hasat sezonunun ilk mahsul arpası, Konya Ticaret Borsasında (KTB) düzenlenen törenle satışa sunuldu.

Hububat alımına dualarla başlanan KTB'de, sezonun ilk mahsul satışı Elektronik Satış Salonu'nda açık artırma usulü ile gerçekleştirdi. Satışta, alıcılar ilk mahsulü alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Yılın ilk mahsul arpasını, Ünkon Tarım Şirketinin sahibi Ünal Ünsal, kilogramı 2,30 liralık sembolik fiyatla çiftçi Süleyman Uyanık'tan satın aldı. Borsa Meclis Başkan Yardımcısı Bayram Akan ve Meclis üyesi Muhittin Doğan, Ünsal ve Uyanık'ı tebrik etti.

Akan, yağışsız geçen kış aylarının ardından nisan ve mayıs ayında etkili olan yağışların, verim ve kalitede etkili olmasını beklediklerini söyledi.

Geçen yıl hububat rekoltesinin yüksek olduğunu hatırlatan Akan, "2016 yılı beklentileri yükseltmişti. Ancak tahminler bu yıl rekoltenin geçen yıla oranla düşüş göstereceği yönünde. Bu nedenle hasat döneminin tüm üretici, tüccar, sanayici ve tüketiciler adına hayırlı geçmesini diliyorum." dedi.

Çiftçi Uyanık ise 2016 yılının ilk arpasını Borsaya getirmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Ünal Ünsal da sembolik olarak satın aldıkları ürünün Konya Ovası'nda başlayan hasadı temsil ettiğini ve ilk mahsul satışının hem satıcı hem de alıcı için anlamlı olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından tüccar Ünsal ve çiftçi Uyanık'a KTB tarafından hediyeler verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :