Yıldıztepe'de hafta sonu yoğunluğu

Yıldıztepe'de hafta sonu yoğunluğu

Türkiye'nin kayak merkezlerinden Yıldıztepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

ÇANKIRI (AA) - Türkiye'nin kayak merkezlerinden Yıldıztepe, hafta sonunda çevre illerden gelen kayak severlerle doldu.

Ilgaz Dağı'nın eteklerinde bulunan Yıldıztepe Kayak Merkezi, özellikle İstanbul, Ankara, Kastamonu, Sinop, Amasya, Çankırı ve Karabük'ten gelen tatilciler tarafından tercih ediliyor. Kayak yapıp eğlenmek isteyen tatilciler, çeşitli aktivitelere katılarak hoşça vakit geçiriyor.

Kayak severlerden Mete Yeşil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'dan tatil için geldiğini söyledi.

Türkiye'deki kayak merkezlerinin hepsine gittiğini kaydeden Yeşil, "Son iki yıldır Yıldıztepe'ye geliyorum. Nedeni Ankara'ya çok yakın olması ve pistlerinin çok güzel olması." dedi.

İki pistin de farklı derecede kayak bilenlere hitap ettiğini anlatan Yeşil, "Samanyolu pisti yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda. Yukarıdan aşağıya inişi 8 dakika sürüyor. Yeni başlayanlara ve orta derece kayak yapanlara kesinlikle tavsiye edeceğim bir pist. Dikmen pisti ise profesyoneller için çok uygun. Uzun ve oldukça dik bir pist. Türkiye'de gördüğüm en iyi pistlerden biri." diye konuştu.

Gökhan Çengel ise Yıldıztepe'ye ikinci kez geldiğini söyledi.

Bölgenin doğal güzelliklerinin görülmeye değer olduğunu dile getiren Çengel, "Rüzgarı olmayan bir yer. Kar kalitesi çok iyi. En önemlisi tabiat güzelliği. Ağaçların bol olduğu bir yer. Özellikle hafta sonu tatilcilerin değerlendirebileceği bir yer." ifadelerini kullandı.

Arkadaşlarıyla birlikte kayak yaptıklarını belirten Çengel, bölgenin alternatifi bol bir yer olduğuna, isteyenin kızakla kaydığına, isteyenin yürüyüş yaptığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :