Yıldızdoğan, milyonlara tercüman olan "Türkiyem"i vatandaşlarla söyledi

Yıldızdoğan, milyonlara tercüman olan "Türkiyem"i vatandaşlarla söyledi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla meydanlarda "demokrasi nöbet"i tutanların en çok dinlediği eserler...

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla meydanlarda "demokrasi nöbet"i tutanların en çok dinlediği eserler arasında yer alan "Türkiyem"i besteleyen sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, türküyü vatandaşlarla seslendirdi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla Başakşehir Fatih Terim Stadyumu yanındaki meydanda toplanan vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi.

Vatandaşlara hitap eden İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, katılımcılara gösterdikleri ilgi dolayısıyla teşekkür etti. Tülün, vatandaşları 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne davet etti.

Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, "Baş koymuşum Türkiyemin yoluna / Düzlüğüne yokuşuna ölürüm / Asırlardır kıratımı suladım / Irmağının akışına ölürüm Türkiyem" sözleriyle başlayan "Türkiyem" türküsünü vatandaşlarla seslendirdi.

Yıldızdoğan, eseri 23 yıl önce bestelediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a darbe girişimine karşı dik durdukları için, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye de hükümete destek verdiği için teşekkür eden Yıldızdoğan, ayrıca darbe girişimi sırasında sokağa çıkıp direniş gösterenlere şükranlarını sundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :