Yılbaşında binlerce kişiyi zehirleyeceklerdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın öncülüğünde, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen "Çengel-5" operasyonlarıyla kaçak ve sahte alkollü içki ticaretine darbe vuruldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde vatandaşların can güvenliği ve sağlığını tehdit eden, aynı zamanda büyük vergi kayıplarına yol açan kaçak ve sahte alkollü içki ticaretine yönelik "Çengel-5" operasyonlarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Bakan Yerlikaya, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini belirterek, 81 ilde İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın katılımıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Operasyonlar sonucunda toplamda 15 bin litre etil alkole, 188 bin litre kaçak ve sahte alkollü içkiye, 6 bin 100 şişe kaçak ve sahte alkollü içkiye, bin 300 adet boş şişe ve 7 bin 700 adet bandrole, 2 bin 100 adet alkol aroması ve 8 bin 700 adet etikete el konuldu. Ayrıca, 12 adet kaçak alkollü içki imalathanesi deşifre edilirken, Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimleriyle yapılan ortak değerlendirmede 35 milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildiği belirtildi.

Operasyonlarda toplamda 187 ton kaçak ve sahte alkol ele geçirilirken, 220 şahsa adli işlem uygulandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ekipleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarını tebrik ederek, "Vatandaşımızın can güvenliği ve sağlığı için alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı operasyonlarımız artarak devam edecek" dedi. Yerlikaya ayrıca, Allah'a ayağınıza taş değdirmesin dileğinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.