Yılbaşı hindileri pazarda satışa sunuldu

Yılbaşı hindileri pazarda satışa sunuldu

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesindeki pazarda yılbaşı hindileri satışa sunuldu.Üreticilerin çiftlik ve köylerdeki kümeslerden getirdikleri hindiler,...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesindeki pazarda yılbaşı hindileri satışa sunuldu.

Üreticilerin çiftlik ve köylerdeki kümeslerden getirdikleri hindiler, 110 ila 150 lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buldu.

Yakınlarına hindi almak için pazara geldiğini belirten Necati Fukaraoğlu, fiyatların geçen yılla aynı olduğunu, bunun da tüketici açısından memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

Pazarlık yaparak 5 dişi hindiyi, 550 liraya aldığını kaydeden Fukaraoğlu, "Vatandaşı zorlayacak bir fiyat yok. Geçtiğimiz yılla fiyatlar aynı. Hem alacaklar hem de satacaklar için piyasa çok iyi. Hindi de bu aylarda yeni ve çok lezzetli olur. Dişi hindinin eti hem yumuşak olur hem de lezzetli olur. Bu nedenle de dişi hindi almayı tercih ettik." dedi.

Yaklaşık 500 hindi yetiştirdiğini ve büyük çoğunluğunu sattığını belirten hindi yetiştiricisi Ayhan Koçoğlu ise hindiye olan talebin her geçen yıl arttığını söyledi.

Koçoğlu, "Çok şükür memnunuz. Elimizdeki hindilerin büyük bölümünü sattık. Kimi çiftlik hindilerini tercih ediyor kimi de doğal ortamda yetiştirilenleri tercih ediyor." diye konuştu.

Murat Demir de büyük çiftlikler nedeniyle hindi fiyatlarının ucuzladığını ifade ederek, "Doğal ortamda, çayırlarda meralarda yetiştiriyoruz. 6 veya 8 ay sürede hindileri büyütüyoruz. Doğal ortamda yetişen hindiler yaklaşık 8 ay gibi bir sürede kesime hazır hale geliyor. Biz az sayıda ve kendi imkanlarımızla hindi yetiştiriyoruz. Maliyetlerimiz çok yüksek oluyor. Büyük yetiştiricilerle rekabet edemiyoruz." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :