Yeşiltekkeliler yeni yerinde
Dernek Başkanı Mustafa Özsan “Hemşerilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla dernek merkezimizi hemşerilerimizin yoğunluklu bulunduğu bölge olan Küçükaymanas’a taşıdık” dedi.
Altı yıl önce kurdukları dernekleriyle muhtelif şehirlerde yaşayan hemşerilerinin yılda bir kez de olsa bir araya getirerek dostlukların pekişmesine vesile olduklarına değinen Özsan “Bu yıl dernek faaliyetlerimizi şenliklerin dışına taşıyarak yılın on iki ayını dolu dolu yaşamaya çalıştık. Yılın ilk aylarında ahirete intikal eden hemşerilerimiz için bir hatim programı düzenledik. Konya şehir merkezinde bayramlarda bayramlaşmaların haricinde bir kaynaşma gecesi düzenledik. Rutin olarak köy ziyaretlerimizi yaparak köy sorunlarını yerinde tespit etmeye ve çözüm yollarını araştırmaya çalıştık. Yardıma muhtaç ailelerimize yardım edecek sponsorlar bularak yardım köprüsü olmaya çalıştık. Yazın düzenlemiş olduğumuz köy şenliğinde bir çok hemşerimizi bir araya getirdik. Bu yıl köy geneline bir sağlık taraması yaptırdık. Gönüllü kuruluşlarla işbirliği içine girerek diğer sivil toplum örgütlerinden köyümüze destek sağladık onların köyümüzü tanımaları için köyümüzde misafir ettik” dedi.
Özsan konuşmasına şöyle devam etti: Yıllardır dile getirdiğimiz köy yolumuzu kamuoyunda tutarak Valimiz ve Kaymakamımızın özel ilgileriyle yolumuzda çalışmalara başlanılmıştır. Köyümüzde yaşanan öğretmen açığı sorunu hala devam etse de yetkili mercilere sorunumuzu ulaştırdık ve inanıyoruz ki bu sorunumuz da kısa sürede aşılacaktır. Konya basını köyümüzün sorunlarına yakın ilgi göstermiş ve sesimiz soluğumuz olmuştur. Bu vesile ile basınımıza müteşekkir olduğumuzun da altını çizmek istiyorum.
Yeni yılın ilk ayında rutin bayramlaşma programının ardından Seyyid Harun Veli ve Yeşiltekke Köyü adlı bir paneli Konya merkezde düzenleyeceklerini söyleyen Özsan “2006 yılında daha azimli daha çok çalışacağız. 2006 yılının ülkemize ve insanımıza hayırlı uğurlu olsun. Dostluktan ve kardeşlikten yana bir yıl olsun” dedi.