Yeşilaydan ortaokul öğrencileri için proje
Yeşilaydan ortaokul öğrencileri için proje...
Yeşilay, bünyesinde faaliyet gösteren ve üniversite öğrencilerinden oluşan Genç Yeşilay Kulübü ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle, ortaokul öğrencilerinin "bağımlılık bilinci" ve "Yeşilay farkındalığı"nın artırılması için "7 bölgemi̇z, sağlıklı geleceği̇mi̇z" projesi başlattı.
Yeşilayın, Türkiye'nin 7 farklı bölgesinden 7 ildeki ortaokul öğrencileri için başlattığı projenin çıkış noktasını ise Sağlık Bakanlığının araştırmalarındaki bulgular oluşturdu.
Sigaraya başlama oranının 19 yaşından sonra yüzde 10, 24 yaşından sonra başlama oranının ise yüzde 5’lerin altında olduğu tespitinden hareketle yola çıkan Yeşilay, "7 bölgemiz, sağlıklı geleceğimiz" projesini hayata geçirdi.
Çocuk ve gençlerin sağlıklı yaşam ve bağımlılıklar konusunda bilgilendirilmesi ve bu konuda kalıcı çalışmalar yapılması noktasından hareket eden Yeşilay, bağımlılık bilinci ile Yeşilay ve faaliyetlerine olan farkındalıklarının artırılması amacıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesiyle, çocuk ve gençleri bu alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyor.
- İlk uygulama İstanbul'da
Proje ilk olarak İstanbul Gaziosmanpaşa Ülkü Ortaokulunda hayata geçirildi.
Proje çerçevesinde 7 bölgede seçilen 7 ortaokulda 3 günlük bir çalışma yapılacak. Bu kapsamda ilk gün bağımlılık ve sağlıklı yaşam temalı eğitici oyunlar oynatılacak ve proje uygulayıcıları tarafından öğrencilere dersliklerde sağlıklı yaşam, teknoloji bağımlılığı ve tütün bağımlılığı hakkında eğitimler verilecek. Böylelikle genç nesillerin kendilerini bağımlılıklardan korumasına öncülük edilecek.
İkinci gün ise çocuklarla birlikte okul duvarı için çizimler yapılacak ve seçilen çizimler öğrencilerin de katılımıyla okul duvarına asılacak.
Programın son gününde de okul bahçesi şenlik alanına çevirilerek, oyun istasyonları kurulacak. Dönüşümlü olarak öğrenciler istasyonlarda oyunlar oynayacak ve şenlik sonrasında projeye katılan öğrencilere sertifikaları verilecek.
Proje kapsamında sırasıyla, 25-27 Ocak'ta Muğla 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu, 29-31 Ocak'ta Konya Mehmet Beğen Ortaokulu, 2-4 Şubat'ta Mersin Vakıfbank Atatürk Ortaokulu, 6-8 Şubat'ta Gaziantep Şahinbey Mehmetçik Ortaokulu, 29 Şubat-2 Mart'ta Trabzon Uzungöl Ortaokulu ve son olarak 4-6 Mart'ta Elazığ Ortaokulu ziyaret edilecek.
Projeye katılacak öğrenci ve veliler, yarı yıl tatiline denk gelen günlerde de okullardaki eğitimlerde yer alacak.aa