Yeşilay Haftası

Yeşilay Haftası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:- "Sağlıklı bir nesil oluşturmak milletimizin geleceği için en önemli gerekliliktir. Başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm bireylerin bu zararlı maddelere ulaşmasını önlemek, bu konuda toplumsal bilinç ol

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, sağlıklı bir nesil yetiştirmenin önemine işaret ederek, "Başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere, tüm bireylerin zararlı maddelere ulaşmasını önlemek, bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak hepimizin görevidir" ifadelerini kullandı.

Hotar, Yeşilay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, bağımlılığın çağın en temel problemlerinden biri olduğuna işaret ederek, bu bağımlılık türlerinden en acımasız olanının ise madde ve alkol bağımlılığı olduğunu belirtti.

Özellikle çocuk ve gençleri yani geleceği etkileyen uyuşturucu madde, alkol ve sigara bağımlılığının dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir sorun teşkil ettiğinin altını çizen Hotar, "İnsan bedeninin ve ruhunun esir alınmasına yol açan bağımlılıklar kişinin ve dolayısıyla da toplumun çürümesine sebep olur. Uyuşturucu, alkol gibi alışkanlıklar kişilerin kendi sağlığını etkilediği gibi aile ve sosyal hayatlarında da olumsuz sonuçlar doğurmakta, sonu ölüme kadar varan ciddi sağlık problemlerini beraberinde getirmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Hotar mesajında şunları kaydetti:

"Sağlıklı bir nesil oluşturmak milletimizin geleceği için en önemli gerekliliktir. Bu gereklilik sebebiyle başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere, tüm bireylerin bu zararlı maddelere ulaşmasını önlemek, bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak hepimizin görevidir.

Toplumumuzu madde bağımlılığından korumak amacıyla kurulan ve bu konuda başarıyla hizmet veren Yeşilay Derneğine hepimizin gönüllü destek vermesi temennisiyle Yeşilay Haftası'nı kutluyor, tüm bağımlılıklardan uzak, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :