"Yeşilay Elçileri" projesi

"Yeşilay Elçileri" projesi

SİVAS (AA) - Sivas'ta Yeşilay tarafından hayata geçirilen "Yeşilay Elçileri" projesi kapsamında esnaflar, bağımlılıkla mücadelede elçi olacak.Yeşilay...

SİVAS (AA) - Sivas'ta Yeşilay tarafından hayata geçirilen "Yeşilay Elçileri" projesi kapsamında esnaflar, bağımlılıkla mücadelede elçi olacak.

Yeşilay Sivas Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilay Sivas Şube Başkanı Bülent Akın, Sivas Belediyesi ve Esnaf Odaları Başkanlığını ziyaret ederek "Yeşilay Elçileri" projesi hakkında bilgi verdi.

Daha sonra ilde riskli bölgelerdeki ve merkezde bulunan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Akın, muhtarları da bilgilendirdi.

Akın, projeyle amaçlarının toplumla doğrudan ilişkili meslek gruplarında bağımlılık olgusuna karşı bir söylem ve bir duruş geliştirmek istediklerini ifade etti.

Bu kapsamda Yeşilay'ın esnaflarla ortak mücadele yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Akın, şunları kaydetti:

"Hedef grubumuz olan çocuk ve gençlerimizin çoğunlukla ilişkide olduğu meslek grupları kuaförler, internet kafe sahipleri, mağazalar, kahveler ve büfeler. Esnaflarımızla birlikte bağımlılıkla mücadele alanında iletişim ve dayanışma temelli toplumsal duyarlılık geliştirmeyi amaçlıyoruz. Esnaflarımızdan bağımlı gençlerimizi Yeşilay Danışma Merkezi'ne yönlendirilmelerini istiyoruz. Önce 444 79 75 numaralı telefonla terapi yapılacak, gerektiğinde yüz yüze görüşülerek bağımlı gençlerimizin tedavi süreci başlamış olacaktır."

Akın, Cumhuriyet Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü üyeleri ve gönüllü üyelerin de projede etkin rol alacağını aktardı.

Akın, proje kapsamında "Yeşilay Elçisi" olmak isteyen esnafların 09.00-17.00 saatleri arasında 0346 221 85 25 numaralı telefondan ulaşıp, Yeşilay Elçisi olmak istediğini belirtip bilgilerini paylaşmalarını istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :