Yeşil sahaların "engelsiz" golcüsü

Yeşil sahaların "engelsiz" golcüsü

- Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nün milli futbolcusu Emrah Öcal, ligde 2015 yılında 25, bu sezon ise 14 gol atarak üst üste 2. kez gol kralı oldu - Milli futbolcu Emrah:"Kulüp olarak başarımızı takımdaki aile ortamına borçluyuz"- "Milli


ANKARA (AA) - İBRAHİM ETHEM ÜNAL- Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nün (Çankaya GESK) milli futbolcusu Emrah Öcal, attığı gollerle takımını Turkcell Sesi Görenler Futbol 1. Ligi'nde şampiyonluğa taşıdı.

Bu sezon rakip fileleri 14 kez havalandırarak, İzmir Çağdaş Göremeyenler Spor Kulübü'nün forveti Hasan Şatay ile gol krallığını paylaşan görme engelli Emrah, futbola başlama öyküsünü ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Yorucu bir futbol sezonunun geride kaldığını dile getiren Emrah, "Ligin kurulduğu 2013 yılından bu yana şampiyonluğu kimseye bırakmıyoruz. Çankaya GESK olarak 4. kez şampiyonluk kupasının sahibi olduk. Ben de attığım gollerle takımıma katkı sağladım. Ligde 2015 yılında 25 golle, bu sezon ise attığım 14 gol ile gol kralı oldum. Ayrıca milli takımla 2015 Avrupa Şampiyonası'nı, 7 gol ile gol kralı olarak tamamladım. Unvanlarımı koruduğum için çok mutluyum." diye konuştu.


- "Futbol topuna poşet geçirirdik"


Futbolun kendisi için vazgeçilmez olduğunu belirten 28 yaşındaki Emrah, "Yatılı kaldığım görme engelliler okulunda futbola başladım. Vakit geçirmek için hafta sonları futbol oynuyorduk. Görme engellilerin futbol oynayabilmesi için özel üretilen zilli topumuz yoktu. Normal futbol topuna poşet geçirirdik. Ses çıkarmasını sağlayıp bu şekilde oynuyorduk. Uzun süre bu şekilde oynadık. Daha sonra 2006 yılında zilli futbol topumuz oldu. Unutamıyorum, çok sevinmiştim. Daha sonra ise futbol oynamayı hiç bırakmadım." şeklinde konuştu.

Okuldayken ailesinden uzakta olduğu için bütün işlerini kendisinin yaptığını anlatan Emrah, şu ifadeleri kullandı:

"Okula, dershaneye kendim gidiyordum. Bağımsız hareketim ve öz güvenim gelişti. Hedef olarak futbola yöneldim. Bu kadar başarılı olacağımı düşünmüyordum. Disiplinli bir şekilde sürekli çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Hiçbir zaman vazgeçmedim. Emeklerimin karşılığını aldığım için mutluyum."

Milli sporcu Emrah, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünden mezun olduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığında memur olarak çalıştığını belirtti.

"Kulüp olarak başarımızı takımdaki aile ortamına borçluyuz." diyen Emrah, şöyle devam etti:

"Birbirimizle sürekli görüşüyoruz. Ailelerimiz maçlarımızda bizleri yalnız bırakmıyor. Çankaya Belediyesinin bize tahsis ettiği Ahlatlıbel Tesisleri'nde haftanın 4 günü antrenmanlarımızı yapıyoruz. Böyle bir çalışma tesisimizin olması bizi avantajlı hale getiriyor."


- "Ay-yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz"


Milli takım olarak son yıllarda başarılı sonuçlar aldıklarını aktaran Emrah, "2015 yılında Avrupa Şampiyonu olduk. 2016 yılında tarihimizde ilk kez olimpiyatlara katıldık. Milli takımlar seviyesinde, yükselmek zaman istiyor. Yarıştığımız ülkelerin takımları 90'lı yıllarda kurulmuş. Biz 2007 yılında kurulduk." diye konuştu.

Emrah, milli takımda iyi bir jenerasyon yakaladıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Milli takıma ilk kez 2007 yılında gittim. Ondan sonra aralıksız milli takımın kadrosunda bulundum. Kaliteli bir kadromuz var. Başarılı sonuçlar alıyoruz. Milli takım olarak hedefimiz 2017 Avrupa Şampiyonası'nda ilk 4'e girerek 2018 Dünya Şampiyonası'na katılmak. Ay-yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :