Yerli otomobile karton maketle talip olacaklar

Yerli otomobile karton maketle talip olacaklar

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odasının talebiyle fabrika işçileri, yerli otomobil ilçelerinde üretilsin diye kartondan maketini yaptı- Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dağdelen: - "Havaalanımızın oluşu, limana ve tren yoluna yak

AMASYA (AA) - Amasya'nın Merzifon ilçesinde fabrika işçileri, yerli otomobil ilçelerinde üretilsin diye kartondan otomobil maketi yaptı.

Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası ile ilçede faaliyet gösteren bir karton fabrikası, yerli otomobilin ilçede üretilebilmesi için kartondan sembolik araba üretti.

İşçiler, "Halistürk" ve "Öztürk" adını verdikleri, Türk bayrağı giydirdikleri otomobil maketini 15 günde hazırladı.

Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Dağdelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli otomobilin Merzifon'da üretilmesine ilişkin girişimlerinin tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın AK Parti Amasya İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresine katılacağını ve miting yapacağını belirten Dağdelen, yerli otomobil fabrikasının Merzifon'da kurulmasına dikkat çekmek için maketi tanıtım amaçlı kullanacaklarını anlattı.

Fabrikanın Merzifon'da kurulmasının Karadeniz Bölgesi için büyük avantaj olacağına işaret eden Dağdelen, şunları dile getirdi:

"Organize Sanayi Bölgemizde kamulaştırılmış 400 dönümlük araziyi yerli otomobilin ilçemizde üretilmesi için ücretsiz olarak tahsis etme sözümüzü yineliyorum. Havaalanımızın oluşu, limana ve tren yoluna yakınlığımızla Merzifon'un bu iş için en uygun yer olduğunu düşünüyoruz. Şimdi bu düşüncelerimizi Cumhurbaşkanımıza iletmeyi düşünüyoruz. İlçemizdeki karton üretimi yapan fabrikamız yerli ve milli otomobilimizin maketini hazırladı. Biz de Türk bayrağıyla donattık. Yarın Amasya'daki mitingde bu arabayı gösterip, Cumhurbaşkanımızın gönlünde, aklında yer edinmeyi düşünüyoruz. İnşallah yerli otomobilin üretim yeri Merzifon'a nasip olacak."

Fabrika çalışanlarından Emre Çırak ise yerli otomobilin maketini hazırlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Çırak, şunları kaydetti:

"Ticaret ve Sanayi Odamızın isteğiyle kartondan yerli araba tasarladık. Merzifon yerli otomobilin üretim yeri olmaya talip. Biz otomobilden önce maketini hazırladık. Fabrika çalışanları olarak yoğun bir mesai harcayarak karton parçalarından hazırladığımız yerli otomobilin maketini tamamladık. Sayın Cumhurbaşkanımıza hazırladığımız maket mitingde sunulacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :