"Yerli otomobil Sivas'ta üretilsin" önerisi

"Yerli otomobil Sivas'ta üretilsin" önerisi

Sivas Belediye Başkanı Aydın: - "Bedelsiz olarak arazi verebiliriz, altyapıyı hazırlayabiliriz, raylı sistemi fabrika alanı içine kadar ulaştırabiliriz. Yatırımcı için ne ihtiyaç olursa Sivas olarak yanlarında olacağımızı ve destekleyeceğimizi, o üretimin

SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, yerli otomobilin üretiminin Sivas'ta yapılmasını istediklerini belirterek, "Bedelsiz olarak arazi verebiliriz, altyapıyı hazırlayabiliriz, raylı sistemi fabrika alanı içine kadar ulaştırabiliriz. Yatırımcı için ne ihtiyaç olursa Sivas olarak yanlarında olacağımızı ve destekleyeceğimizi, o üretimin Sivas'ta faaliyete geçmesi için en az onlar kadar istekli olacağımızı bilmelerini istiyoruz." dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli otomobilin üretilecek olmasının gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Sami Aydın, "Daha düne kadar bırakın yerli otomobil üretmeyi, askerimizin, polisimizin taşıdığı silahı, tabancayı üretemeyen bir ülke iken bugün milli tankımızı, helikopterimizi, insansız hava araçlarımızı ve otomobilimizi üretiyoruz." diye konuştu.

Yerli otomobil fabrikasının Sivas'ta kurulması için sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulunduğunu anımsatan Aydın, "İlk üretilen 100 aracı Sivas olarak alacağımızı vadettik. Bu açıklamayı yaptıktan sonra Sivas halkı 'başkanım bize de araç yazın.' dedi. Kimisi 2, kimisi 5 araç... Bunları topladığımızda şu an Sivas'ın bu konuda talebi bin aracı aşmış durumda." ifadesini kullandı.

Sivas halkının yerli otomobile büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Aydın, üretimin yapılacağı fabrikanın Sivas'ta kurulmasını çok istediklerini söyledi.

Aydın, ilk yerli uçağı üreten Sivaslı Nuri Demirağ'ın bu vizyonu 1930'lu yıllarda ortaya koyduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Nuri Demirağ otomobil değil uçak üretmeyi hayal etmiş ve başarmıştır. Biz özellikle onun bu hayalini gerçekleştirmek istiyoruz. Sivas'ın ekonomisi elbette önemli ama hepsinden daha önemlisi Nuri Demirağ'ın hayalini gerçekleştirmiş oluruz diye umut ediyoruz. O yüzden de böyle bir üretim merkezinin Sivas'ta olmasını arzu ediyoruz. Fabrika için alternatif alanlarımız mevcut. Dolayısıyla yatırımcının Sivas'ı tercih etmesi durumunda alternatifleri kendilerine sunacağız. Hangi alternatif onlar için cazip ve uygunsa gerekli altyapıyı onların istekleri doğrultusunda hazırlamayı taahhüt ediyoruz. İnşallah, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olur. "

Fabrikanın Sivas'ta kurulması durumunda araziyi bedelsiz olarak vereceklerini, altyapıyı hazırlayacaklarını, raylı sistemi fabrika alanı içine kadar ulaştıracaklarını söyleyen Aydın, "Yatırımcı için ne ihtiyaç olursa Sivas olarak yanlarında olacağımızı ve destekleyeceğimizi, o üretimin Sivas'ta faaliyete geçmesi için en az onlar kadar istekli olacağımızı bilmelerini istiyoruz." dedi.

- Raylı sistem avantajı

Sivas'ta, her parsele raylı sistemin ulaşacağı Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin kurulacağına işaret eden Aydın, şunları kaydetti:

"Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesinde fabrikaların içine raylı sistemi de ulaştırıyoruz. Dolayısıyla böyle bir yatırımın bu alanda olması çok da isabetli olur kanaatindeyim ancak yatırımcı o alanı uygun bulursa elbette ilk tercihimiz orası olur ama farklı bir alan istenirse o konuda da destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Sivas'ta eksantrik mil üreten ESTAŞ, dünyadaki sayılı birkaç üretici firmadan birisi. Yaklaşık 40-50 yıldır ürettiği ürünleri dünyaya sunuyor. Bu anlamda çok prestijli firmamız. İnanıyorum ki bu da yeni otomobil üretimi noktasında bir artı olacaktır. Diğer taraftan Sivas'ta otomobil yedek parçası üreten Alman firmamız var. Dolayısıyla otomobille ilgili birtakım yatırımlar çok kapsamlı olmasa da Sivas'ta yapılmış durumda. Tabii ki bu yatırım hepsinin üzerinde, özellikle milli olması bizim için çok önemli. Biz bu fabrikanın Sivas'ta olmasını arzu ediyoruz. "

- "Cumhurbaşkanımız Sivas'ı çok seviyor"

Aydın, Sivas'ın cumhuriyetin temellerinin atıldığı kent olduğunu belirterek, "Sivas'ta atılan temellere dikkat etmek lazım, kalıcı ve karlı oluyor. O yüzden bu temel de Sivas'ta atılırsa kalıcı ve karlı olur diye düşünüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Kasım'da toplu açılış törenine katılmak üzere Sivas'a gelmesinin beklendiğini de dile getiren Aydın, "Cumhurbaşkanımız Sivas'ı çok seviyor, Sivaslılar da Cumhurbaşkanımızı çok seviyor. Tahmin ediyorum mesajlarımız ulaşmıştır. Şuna inanıyorum, Anadolu'yu güçlendirmemiz lazım. Anadolu'yu aktif hale getirirsek Türkiye çok daha hızlı gelişecektir ve kalkınacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da eğer bir tercihi olacaksa öncelikli tercihlerinden birisinin Sivas olacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :