"Yeri geldiğinde gücümüzü göstermekten çekinmiyoruz, çekinmeyeceğiz"

"Yeri geldiğinde gücümüzü göstermekten çekinmiyoruz, çekinmeyeceğiz"

Başbakan Yardımcısı Akdağ:- "Bölgemizde istikrarın sağlanmasını hedefliyoruz. Yeri geldiğinde gücümüzü göstermekten çekinmiyoruz, çekinmeyeceğiz"

TOKYO (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye'nin bölgesinde istikrarın sağlanmasını hedeflediğini, yeri geldiğinde de gücünü göstermekten çekinmediğini ve çekinmeyeceğini belirtti.

Akdağ, Japonya Liberal Demokrat Partisi (LDP) Genel Sekreteri Toshihiro Nikai ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından partinin genel merkezinde LDP'li milletvekillerine konuşma yapan Akdağ, ikili ilişkiler, iş birliği potansiyelleri ve Türkiye'nin hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ve Japonya arasındaki derin dostluk bağlarına vurgu yapan Akdağ, milletvekillerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk halkının selamlarını iletti.

Akdağ, Türkiye'deki binaların üçte birinin depreme dayanıksız olduğunu kaydederek bu binaların yeniden inşası için Japonya ile iş birliğine açık olduklarını söyledi.

- Afetle mücadelede iş birliği

Japonya ile afetle mücadele konusunda da önemli adımlar atılabileceğine işaret eden Akdağ, üçüncü ülkelerde afetle mücadelede iş birliğini kapsayan projelerde de ortak hareket edilebileceğini belirtti.

Akdağ, Japonya'da 70 yaş ve üzeri nüfusun yüzde 20'den fazla olduğunu anımsatarak bu ülkeye Türkiye'den yaşlı bakımı alanında çalışacak insan kaynağı gönderilebileceğini ifade etti.

Yaşlılara saygının Türkiye'de olduğu gibi Japon kültüründe büyük yer tuttuğunu söyleyen Akdağ, Japonca bilen ve alanında iyi eğitim almış gençlerin Japonya'da istihdamının mümkün olduğunu dile getirdi.

Akdağ, Türkiye'nin 2017'de yüzde 7,4 ekonomik büyüme kaydettiğini vurgulayarak Türkiye'nin bulunduğu konumdan kaynaklanan sorunlar olduğunu belirtti.

Recep Akdağ, "Ülkemizin güneyinde kargaşa var ve terör yapılanmaları mevcut. Bölgemizde istikrarın sağlanmasını hedefliyoruz. Yeri geldiğinde gücümüzü göstermekten çekinmiyoruz, çekinmeyeceğiz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Japonya temasları kapsamında ayrıca Başbakan Yardımcısı Taro Aso ve İçişleri ve İletişim Bakanı Seiko Noda ile bir araya geldi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :